La XATIC ha estat seleccionada per participar en el projecte europeu SMITour

Compartir
Març 2024

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), presidida per l’Ajuntament de Terrassa, ha anunciat la seva participació en el projecte europeu "Smart Industrial Tourism in the Mediterranean (SMI Tour)", en el marc de la convocatòria Interreg Euromed.

Aquesta oportunitat representa un pas significatiu per a la XATIC, col·locant-la al centre d'un projecte d'envergadura europea amb l'objectiu de desenvolupar un pla d'acció per al turisme industrial sostenible a les regions mediterrànies. Això inclou estratègies per a la diversificació del turisme, la reducció de l'impacte ambiental i l'impuls del creixement social i econòmic, mitjançant la innovació tecnològica.

La XATIC assumirà un paper clau en aquesta iniciativa, treballant juntament amb altres socis per al desenvolupament i la implementació d'una eina tecnològica destinada a gestionar les destinacions de turisme industrial. En particular, coordinarà el segon període de treball (WP2) dels tres en què es divideix el projecte.

El projecte SMITour, liderat pel municipi de Prato (Itàlia), compta amb la participació activa d'altres entitats com l'Institut Universitari de Lisboa (Portugal), la Fundació Museu Tèxtil de Prato (Itàlia), l'Associació Hel·lènica de la Indústria de la Roba (Grècia), l'E-Institute (Eslovènia) i la Facultat d'Economia i Empresa de Rijeka (Croàcia).

Amb un pressupost global de 600.000 €, dels quals el 80% han estat aportats pels fons europeus, el projecte SMITour té una durada prevista de 27 mesos, distribuïts en 5 períodes en què es desenvoluparan les diferents fases del treball.

La primera reunió d’inici del projecte es va celebrar el dies 5 i 6 de març a la ciutat italiana de Prato amb la presencia  de tots els partners europeus. Per part de la XATIC van participar activament  el vicepresident de la XATIC, Josep Forn; la secretaria tècnica de la XATIC, Pepi Martínez; la coordinadora de projectes de Roca Umbert de Granollers, Ester Prat; el director del Museu de l’Aigua i el Tèxtil de Manresa, Eudald Serra; i l’ European Project Officer - Tourism Technical Office a la Diputació de Barcelona, Georgina Calvo.