Com va néixer l’electrificació de Catalunya

A on i com neix l’electricitat que fem servir en la nostra vida diària? Voleu conèixer les arrels de l’electrificació de Catalunya? L’Espai Patrimonial La central a Talarn ens ho explica i mostra tot amb exposicions, vídeos, documentals i altres activitats.

Compartir
febrer de 2022

L’electrificació de Catalunya té les seves arrels en la construcció de les centrals hidroelèctriques del Pallars Jussà a principis del segle XX. El 2016, i coincidint amb el centenari de la Central Hidroelèctrica de Talarn, es va obrir l’espai patrimonial La Central per tal de posar en valor i apropar al públic aquest vast patrimoni industrial.

Aquest gener, l'Espai patrimonial ha reprès les visites guiades concertades per a grups i ha començat les visites escolars. Per Setmana Santa reiniciaran el període de visites regulars.

Les visites guiades, que s’ofereixen en horari regular, acompanyen al visitant en la passejada i la interpretació de l’exposició permanent "El Pallars Il·lumina Catalunya", una mostra que es va crear per commemorar els cent anys d’hidroelèctriques al Pallars Jussà i que ofereix un recorregut històric a través de la construcció d’aquestes grans infraestructures en les primeres dècades del segle XX, posant de relleu les importants transformacions socials i econòmiques que s’originaren, tant a nivell local com en el conjunt del país.

La visita a l'espai, que també permet observar la sala de turbines des d’una habitació habilitada amb aquesta finalitat, ofereix moltes activitats per a grups, escoles, seniors o famílies.

En la seva web podeu trobar tota la informació pràctica i, a més, interesants vídeos, documentals i animacions per conèixer la historia i el món de les centrals hidroelèctriques del nostre país.