Voleu conèixer les activitats i viatges de l’AMCTAIC?

Compartir
Juny 2024

L’Associació del Museu de la Ciència i la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya té com a objectiu fomentar i difondre els coneixements i la utilitat de la història de la tècnica i dels processos industrials, creant vincles amb empreses, institucions i persones.

Per dur-ho a terme, l’Associació ofereix durant tot any una amplia sèrie d’activitats encaminades a profunditzar en el coneixement del patrimoni industrial. Aquestes activitats tenen dos perfils complementaris. 

Per una banda, una part teòrica i d’estudi representada pel Fòrum de Patrimoni Industrial, un cicle de conferències que una vegada al mes convoca als associats a profunditzar, de mans d’un expert, en temes tan variats com estudis sobre el ferrocarril, els molins, la hidrologia, la relació entre la ciència i la tècnica i els diferents àmbits de la societat, l’exposició de tesi vinculades al patrimoni industrial i molts d’altres que en conjunt serveixen per aprendre i configurar una visió global de l’estat del patrimoni industrial en els nostres dies.

Per altra banda, les activitats també inclouen una part pràctica que es materialitza a través de les sortides i els viatges que tenen lloc diverses vegades l’any i que serveixen per conèixer sobre el terreny paratges industrials, fàbriques, i elements singulars que permeten fer turisme, aprofundir els vincles personals dels associats i reforçar l’esperit de grup de l’Associació.

Cal destacar que el proper més d’octubre, l’Associació ofereix un interessant viatge a Astúries i Lleó per conèixer el seu ric patrimoni industrial i cultural, visitant, entre d’altres,  Avilés, Gijón, Villaviciosa, Langreo i Lleó. Més informació aquí

Si esteu interessats, podeu trobar tota la informació de les activitats de l’AMCTAIC a la web de l’associació.