La XATIC i Diskover arriben a un acord per promocionar el turisme industrial a Catalunya

Compartir

En un esforç conjunt per preservar el patrimoni històric, cultural i natural de Catalunya, la XATIC i Diskover han anunciat un acord estratègic. Aquesta col·laboració permetrà integrar els equipaments de l'entitat a l’app mòbil gratuïta de Diskover. 

Segons Pep Forn, vicepresident de la XATIC, “l’acord representa una oportunitat única per reforçar la missió de l’associació en l’impuls del turisme industrial a Catalunya”.

Els usuaris de l’app Diskover tindran accés a una amplia gamma d’experiències turístiques, que inclouen des de recorreguts per les galeries d’una mina de carbó fins a la contemplació del modernisme d’una antiga colònia tèxtil. A més, podran viure en primera persona el procés d’elaboració del cava o del paper, acompanyar un gra de blat des del camp fins al sac de farina, o reviure l'emoció de viatjar en el primer tren de Catalunya.

"El turisme industrial és una peça clau per a la preservació del nostre patrimoni històric, alhora que contribueix al desenvolupament econòmic i social del territori," ha  destacat Forn. 

L’aplicació no només proporcionarà als usuaris una guia detallada dels espais visitables i les activitats disponibles, sinó que també actuarà com a plataforma de xarxa social, permetent compartir opinions i experiències. 

Diskover, la Xarxa Social del Turisme, ja compta a data d’avui amb més de 70.000 descàrregues, ha arribat a 18.000 usuaris actius mensuals, disposa de més de 25.000 recursos turístics que s’han imprès a l’APP més de 7.200.000 cops i que han generat més de 280.000 interaccions entre visualitzacions de detalls, m’agrada, comentaris, reserves, desats, compartir en altres xarxes, socials, etc.

Amb aquesta sinergia, s’obre un nou paradigma en la manera de viatjar i conèixer el territori català, posant en valor el ric patrimoni industrial del país i oferint als visitants una experiència única i enriquidora.