Un museu, mil trames 

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil  de Terrassa celebra el seu 75é aniversari inaugurant la exposició “un museu, mil trames.”  

Compartir

El Centre de Documentació i Museu Tèxtil  de Terrassa celebra el seu 75é aniversari inaugurant la exposició “un museu, mil trames.”  

La recerca i dedicació del degà dels museus tèxitls del país al llarg dels anys, han permès conservar teixits, indumentària, complements, mostraris, dissenys i més de 130.000 objectes diversos procedents de nombroses col·leccions, que expliquen la història tèxtil des del segle I dC fins a l’actualitat. 

Una línia cronològica ens introdueix a l’exposició dividida en 11 àmbits. La selecció, feta per l’ocasió, inclou 110 teixits dels segles I al XX, 33 vestits del segle XVIII al XX, 33 complements, 10 peces de parament litúrgic, lots de mostraris de 17 empreses diferents i 22 documents bibliogràfics. A més, en motiu de la exposició s’ha fet un catàleg amb les peces de l’exposició amb textos complementaris sobre la història del museu i les seves col·leccions.  

Trossos d’història en un mateix espai que ens ajudaran a descobrir la societat de la qual venim i entendre millor la que ara tenim.  

A l’exposició inaugurada podreu apreciar la feina de recuperació, documentació i restauració feta per difondre el patrimoni que ha generat una industria mil·lenària com és la tèxtil.  Trossos d’història en un mateix espai que ens ajudaran a descobrir la societat de la qual venim i entendre millor la que ara tenim.  

Podeu anar a la visita guiada del diumenge 19 de desembre amb inscripció prèvia. Per a més informació consulteu al seu web https://cdmt.cat/