Un anunci amb molta història

Compartir

El Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) incorporarà a les seves col·leccions l’anunci de l’empresa de productes de neteja de metalls NETOL. Un anunci tipus mural situat en una façana del Carrer Font Vella de Terrassa que el MNACTEC restaurarà in situ i el conservarà en aquest espai com a part de la seva exposició.

Una de les novetats és que, un cop s’hagi signat el conveni entre el Museu i la propietat de l’edifici, començaran els treballs per a la corresponent conservació amb l’objectiu que esdevingui un sistema museològic innovador, pel qual una peça es manté a l’aire lliure i a l’espai públic.

L’adquisició de l’anunci per part del MNACTEC forma part d’una de les línies estratègiques d’actuació del Museu que se centra a posar en valor i protegir el patrimoni de la societat industrial que es troba en ciutats i pobles de Catalunya.

En aquest sentit, destaca el projecte Museu al Carrer que el MNACTEC va iniciar l’any 2017. Un espai col·laboratiu per inventariar el patrimoni de la societat industrial que es conserva als pobles i ciutats de Catalunya.

La iniciativa recopila fotografies i informació dels elements identificatius i corporatius de la societat industrial (s. XIX - 1980) que encara es conserven als carrers i paisatges de Catalunya, en cinc àmbits temàtics: el transport i les comunicacions; la publicitat i la informació; el comerç; el lleure, i les ciències aplicades.