Terrassa viu, un any més, la Fira Modernista

Compartir
Maig 2023

La gran festa del modernisme va tornar el cap de setmana del 6 i 7 de maig fent viatjar Terrassa a l’any 1900. En aquesta 20a edició, els carrers, els museus i els comerços de la ciutat es van vestir d’època per viure una de les cites més importants i consolidades de la ciutat.

Aquest sorprenent viatge al passat enguany ha tingut la dansa com a fil conductor. De fet, el certamen ha comptat amb més de 160 entitats col·laboradores que han organitzat tallers, mercats, actuacions musicals, recreacions històriques i exposicions. Aquest 2023 s’han volgut potenciar les accions de recreació històrica i s’han reforçat les activitats nocturnes. 

Una de les activitats més destacades ha estat la possibilitat de pujar en globus aerostàtic, que s’ha enlairat al pati de l’Escola Pia el dissabte 6 de maig, al vespre.

D’altra banda, com cada edició, el certamen ha comptat amb un gran repertori de visites guiades als edificis modernistes de la ciutat. Com a novetat, s’ha inclòs una visita al Cementiri Municipal de Terrassa per conèixer els diferents elements escultòrics de l’època. A més, l’entorn de la Sagrada Família s’ha incorporat com a nou espai.

La XATIC també hi ha participat amb estand propi dins la fira de ciutats modernistes del Raval de Montserrat. Tant el dissabte 6 al matí com a la tarda, l’artista Marta Arañó de l’Estudi d’Art Tinta i Vi va fer una demostració en directe de pintura amb vi.