Punt final a la Setmana del Turisme Industrial 2021!  

El 31 d’octubre s’acabà la 6a edició de la Setmana del Turisme Industrial. 10 dies frenètics plens de visites, exposicions i tallers que ens han ensenyat “com es fan les coses”

Gràcies a tots els que hi heu participat!  

Compartir
  • Torre de l’amo, Passeig pel camí de colònies, colònia de l’Atmetlla de Merola i Mural de les Filadores

Museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses han fet possible que se celebri un any més aquest esdeveniment únic a Europa per descobrir el patrimoni industrial que tenim a Catalunya.   

No podem acomiadar la Setmana sense haver parlat del Bus a Cegues! Sis busos han portat als intrèpids viatgers per rutes arreu de Catalunya. Pels que no hi vau poder anar, us en fem cinc cèntims:  

Al cor de Catalunya  

La ruta va recollir passatgers a Balaguer, Cervera i Tàrrega i els va portar fins a Manresa a veure el Museu tècnica i el Parc de la Sèquia. Van acabar amb una ruta Modernista per la ciutat.     

Ruta modernista de Manresa
Ruta modernista de Manresa

Modernisme i aigua  

Des de Girona, el bus va encaminar-se cap a Terrassa per visitar l’espectacularitat de l’arquitectura de la Masia Freixa i les curiositats del MNACTEC. A la tarda, van posar rumb cap a la casa de les aigües de Montcada abans de tornar cap a Girona. 

Ruta bus modernisme i aigua
Antic rec comtal de Montcada, Vapor Aymenich Amat i Jove (MNACTEC), Casa Alegre de Sagrera i el bus. 

Pedalant anem a fira  

El bus va recollir els aventurers a Mataró i Granollers per portar-les fins a Callús. Allà van estar a prop d’un vagó ferroviari i van conèixer la vinculació del patrimoni industrial del Bages amb la sal. Després d’una visita per l’Antiga Colònia Industrial d’Antius, van continuar cap a Sant Joan de Vilatorrada. Amb la bici amunt i avall, van visitar diverses fàbriques de Salelles i van gaudir d’un tast de vi al celler de Fargas-Fargas abans de dinar. Per acabar, van fer un volt per la Fira dels Embarrats on van anar la visita teatralitzada al cor de les Fàbriques Tèxtils.  

Ruta: pedalant anem a la fira
Ruta amb bicicleta, Colònia Antius, visita teatralitzada 

A flor de pell  

La ruta més familiar va començar a Barcelona direcció cap a Igualada. Allà els esperaven els tallers del Museu de la Pell i Cal Granotes. Amb la curiositat encesa, van acabar la jornada amb una visita al Caixa Forum.  

Ruta: a flor de pell
Tallers de pell, Ruta pel barri del Rec d’Igualada i l’adoberia Cal Granotes. 

 Va de colònia  

De Terrassa a Gironella, la ruta no podia començar d’una altra manera que amb les visites a la Colònia i casa de l’amo de Viladomiu Vell. Ja a la tarda, es van continuar les visites a la Colònia de l’Ametlla de Merola.  

Ruta: va de colònia
Torre de l’amo, Passeig pel camí de colònies, colònia de l’Atmetlla de Merola i Mural de les Filadores

Al sud, arquitectura, arròs i xocolata: el Cap de setmana a cegues  

Els intrèpids que es van atrevir a fer tot un cap de setmana a cegues van sortir de Terrassa i Barcelona direcció Vandellós. Van escalfar motors visitant el poblat Hifernsa de L’Hospitalet de l’Infant, des d’on van anar al Centre d’interpretació de l’Arròs de Camarles. Batre arròs fa agafar gana! Sort que els esperava el taller de l’arròs de cranc blau a Deltebre, on el cuiner Ladis Alcalà els va ajudar a preparar el dinar.   

Els viatgers ja coneixien molt sobre arròs, tan sols els faltava veure de primera mà com es recull de forma manual amb l’activitat a DeltaPoblet. El punt dolç de la ruta el van tenir amb la visita de les xocolates CREO i, per acabar una visita i dinar al Museu del Ferrocarril de Mora la Nova.  

Ruta: Bus de cap de setmana
Moments de la ruta de cap de setmana 

Ara si, diem adeu a la Setmana del Turisme Industrial del 2021, però recordeu que els equipaments de la XATIC segueixen al peu del canó! Tenen moltes activitats preparades que us esperen durant tot l’any.  

Si us heu quedat amb ganes de més, hem preparat un recull d’imatges al nostre Facebook a @xatic_cat 

Recordeu que també podeu seguir les últimes novetats a Instagram i Twitter a @xatic.cat