MARAM, el Centre d’Interpretació del Peix a l’Escala

Compartir
Juny 2024

Situat a l'Escala, MARAM és més que un simple centre d'interpretació; és una porta oberta al món del mar i l'ofici de pescador. Promogut per la Confraria de Pescadors de l’Escala, aquest centre representa una aposta decidida per divulgar la cultura del peix, fomentar la pesca responsable i transmetre valors de respecte pel medi ambient, amb especial atenció al mar.

Una iniciativa pionera

La Confraria de Pescadors de l’Escala ha estat pionera en molts aspectes, i un dels més destacats és la creació del Centre d’Interpretació del Peix “MARAM”. Aquest projecte sorgeix amb l'objectiu de promoure el desenvolupament sostenible de la pesca i contribuir a la conservació dels recursos marins. A més, busca apropar la realitat de l'ofici de pescador al gran públic, oferint una visió completa i educativa sobre aquesta activitat tradicional.

Un viatge a través del mar i l'ofici de pescador

La visita a MARAM és una experiència immersiva. La seva exposició permanent t'acosta al mar i a la vida dels pescadors, explicant de manera detallada la feina que aquests realitzen dia a dia. Des de la sortida a la mar fins a l'arribada al port, descobriràs el funcionament de la llotja i els diferents arts de pesca que s’hi practiquen. A més, aprendràs sobre les diverses espècies de peixos que es capturen i la importància de recolzar la pesca sostenible per garantir el futur dels nostres mars.

Activitats per a tothom

Amb la voluntat d’arribar al gran públic, MARAM proposa una àmplia varietat d'activitats dirigides a l'educació ambiental. Entre elles, destaquen les visites guiades, els cursets, els seminaris i les activitats gastronòmiques, que permeten als visitants aprofundir en la cultura del peix i la pesca de manera pràctica i entretinguda. Aquestes activitats estan dissenyades per a tots els públics, des dels més petits fins als adults, convertint MARAM en un espai ideal per a l'aprenentatge i el gaudi en família.

Un espai versàtil

A més de les seves funcions educatives i divulgatives, les instal·lacions de MARAM també estan disponibles per a la celebració de diferents tipus d’esdeveniments. Des de reunions d'empresa fins a showcookings i tallers, aquest espai ofereix una ambientació única i una infraestructura adequada per a tota mena d'activitats.