La XATIC presenta “Bel i les Peces de la Revolució”, un nou joc per a telèfon mòbil

Compartir
Gener 2023

Estem molt contents d'anunciar-vos que ja està disponible el nou joc per mòbil que la XATIC i Cubus Game han creat per conèixer el patrimoni industrial català i descobrir què va implicar la Revolució Industrial al nostre país.

I és que a vegades ens pensem que les coses funcionen perquè sí i ja està. Però desconeixem que al darrere hi ha petites coses imprescindibles perquè tot rutlli. 

Sense l'aportació de cada peça, de cada persona, sigui gran o petita, mai hauria succeït el gran esdeveniment del segle XIX a Catalunya: la Revolució Industrial, que va modificar el paisatge social, econòmic i cultural del nostre país.

Un joc familiar per a grans aventurers

Bel i les Peces de la Revolució és un joc ideal per a famílies que té com a personatge principal en Bel, un Crononauta que navega pel temps i viu episodis trepidants de la nostra història.

En un dels seus viatges crononàutics, el Rellotge de la Revolució Industrial s'esmicola i les diferents peces s'escampen per tot Catalunya. Per aquest motiu, en aquest joc cal que recupereu les peces i reconstruïu el Rellotge abans que l'efecte de les desaparicions sigui permanent.

Aquestes peces les custodien uns personatges que d'una manera o altra van ser importants per a la Revolució Industrial, com Lluis Muncunill, Miquel Biada o Josep Salat, entre d’altres. Les heu d'anar a trobar i, reconstruir el rellotge de mica en mica per guanyar el joc. 

Com recuperar les Peces de la Revolució?

Anireu col·leccionant aquestes peces a mesura que resoleu petits reptes d'observació i deducció relacionats amb els equipaments i museus de Capellades, Cercs, Granollers, Igualada, Manresa, Mataró, Montcada i Reixac, Sant Joan de Vilatorrada i Terrassa.

Tot i que és un joc que es pot jugar des de casa, el més recomanable és aprofitar, per exemple, una visita familiar a algun dels equipaments participants per respondre tres preguntes simples relacionades amb els museus i l'aplicació anirà guardant el procés. Més enllà del propi joc, l'APP també recomana al públic espais rellevants de cada equipament.

Un cop hàgiu resolt les preguntes d’aquell museu o equipament  podreu recollir un premi a la recepció del mateix museu.

De moment, podeu jugar als museus i equipaments de Capellades, Cercs, Manresa i Terrassa. La resta s'aniran habilitant progressivament.

Aconseguireu refer del tot el rellotge de la revolució?

Descarrega el joc en versió iOS 

Descarrega el joc en versió Android