La XATIC incorpora l’artesania a la seva àmplia oferta vinculada al turisme industrial

Compartir

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat, han signat un conveni de col·laboració per promocionar el sector artesanal i el turisme industrial.

Les dues entitats estableixen un marc de col·laboració per incorporar el sector de l’artesania al catàleg turístic de la XATIC, promoure el Programa Carnet d’Artesà/ana, posar en valor aquest sector i ampliar el catàleg turístic de la XATIC, vinculat al modernisme industrial.

Així, els titulars del carnet d’artesà, que atorga Artesania Catalunya del CCAM, tindran els mateixos avantatges que tenen les persones que disposen del carnet del Club XATIC. Per la seva banda, la XATIC amplia la seva oferta vinculada a la Jornada de Portes Obertes a les empreses i tallers de Catalunya (Programa Indústria viva) incorporant possibles visites a tallers i/o empreses de l’àmbit de l’artesania en el marc de la Setmana del Turisme Industrial, que tindrà lloc del 22 al 30 d’octubre.

El regidor de Turisme i vicepresident de la XATIC, Pep Forn, i la directora del CCAM, Agnès Russiñol, han presentat els detalls del conveni de col·laboració a la Masia Freixa.

Forn, ha agraït "molt especialment al Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya la seva predisposició a sumar-se a la gran família de la XATIC mitjançant un conveni que ens fa més forts i ens ajuda a arribar a més gent i a més territori. Un acord que també contribueix a ampliar un Club XATIC que ja compta amb més de 8.600 socis i sòcies".

I ha afegit que "el turisme té una importància cabdal com a activitat econòmica i dinamitzadora dels nostres municipis i del conjunt del país. En aquest marc, des de la XATIC, treballem intensament per promocionar els recursos turístics que tenim als nostres pobles i ciutats i convertir-los en elements de promoció i generadors d’activitat econòmica. En aquest sentit, aquest conveni respon a la nostra voluntat d’anar creant sinergies i sumant aliances per potenciar el turisme industrial com una oferta de proximitat i de qualitat destinada a tot tipus de públic i com a una font d’activitat i oportunitats per a molts municipis i territoris".

De la seva banda, la directora del CCAM, Agnès Russiñol, ha destacat que aquest acord "permet sumar noves sinergies per potenciar la visibilitat del sector artesanal, incorporant-lo a les activitats de la Xarxa vinculades al turisme industrial".

Així mateix, Russiñol ha ressaltat que amb el conveni de col·laboració "posem en valor i donem notorietat a una activitat molt arrelada al patrimoni històric i cultural del país i, alhora, potenciem un model turístic de proximitat i sostenible en el territori”.

La directora del CCAM, ha volgut agrair també l’aposta de la XACTIC per sumar-se al programa de promoció del Carnet d’Artesà/ana, "una actuació que s’emmarca en Pla d’Acció del Comerç, l’Artesania i la Moda 2022- 2025, i que hem impulsat amb l’objectiu de posar en valor aquesta acreditació de reconeixement del domini tècnic, de qualitat i disseny d’un o més oficis artesanals". "Una acció que des del Consorci estem treballant i que donarem a conèixer properament", ha reblat la directora.