La XATIC i MESCO s'uneixen per impulsar el patrimoni industrial i els espais expositius empresarials de Catalunya

Compartir
Juny 2024

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) i la “Asociación de Museos y Espacios Singulares Corporativos-MESCO” han signat un nou conveni de col·laboració destinat a promoure el patrimoni industrial de Catalunya, així com a fomentar el coneixement dels processos productius de les empreses en actiu.

La signatura del conveni ha tingut lloc a Terrassa aquest divendres i ha comptat amb la presència de Rosa Avellà, presidenta de MESCO, i Josep Forn, vicepresident de la XATIC.

"Aquest acord suposa un avanç en el compromís de MESCO, ja que obre una finestra al teixit corporatiu i industrial de Catalunya, per explorar sinergies, i accedir a informació de primera mà del sector del turisme industrial", assegura Rosa Avellà.

Segons Josep Forn, "es tracta d'un pas important que ens permetrà enriquir la nostra oferta y les nostres capacitats per promoure el patrimoni industrial, oferint als nostres visitants una visió completa de la riquesa industrial del nostre territori”.

MESCO participarà activament en la Setmana del Turisme Industrial de Catalunya, organitzada per la XATIC cada mes d'octubre, amb diverses activitats de difusió com ara xerrades, conferències, exposicions i exhibicions. També divulgarà els seus programes relacionats amb espais visitables, tant patrimonials com d'empreses en actiu, així com del Club XATIC. A més, oferirà assessorament per assumptes de caràcter tècnic a l'hora de valorar noves adhesions i incorporacions als seus programes.

"Aquest acord constitueix una oportunitat per destacar aquests espais singulars com autèntics actius de les companyies, i per emfatitzar el seu rol clau en les seves estratègies de comunicació", explica Avellà.

Per la seva banda, la XATIC facilitarà espais de comunicació per donar a conèixer les activitats i accions de MESCO i aplicarà un descompte del 30% en les quotes anuals per als socis de MESCO que vulguin adherir-se a la XATIC. A més, oferirà documentació, coneixements i recursos d'interès per desenvolupar o expandir la seva activitat.

"La cultura retorna a les empreses i les marques a la societat. Amb aquest acord, s’obren les portes a conèixer experiències i vivències històriques i es ret homenatge als homes i dones que han format part d’aquestes empreses al llarg de la seva història”, assegura Josep Forn.

Amb aquesta aliança, MESCO i la XATIC reforcen el seu compromís amb la preservació i promoció dels espais industrials visitables, tant si són patrimonials com si pertanyen a empreses en actiu, per crear noves oportunitats per als seus associats i per al públic general interessat en el turisme industrial a Catalunya.

El conveni tindrà una vigència fins a finals de 2025.