La XATIC celebra les Jornades Europees de Patrimoni

Compartir
Octubre 2023

Un any més, Catalunya celebra les Jornades Europees de Patrimoni (JEP). Una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que ens han permès conèixer any rere any la riquesa i diversitat del nostre patrimoni cultural.

Gràcies a la col·laboració de centenars de municipis, museus, monuments, associacions i entitats culturals d’arreu del territori que han obert les portes de casa seva des de 1991 i han aconseguit que a dia d’avui, aquestes jornades es considerin l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural.

Per aquest motiu, els dies 13, 14 i 15 d’octubre els museus i equipaments de la XATIC us conviden a viure noves activitats i experiències en aquestes Jornades Europees de Patrimoni (JEP), oferint un gran ventall de propostes, activitats i tallers obertes per a tots els públics.

Patrimoni viu

El lema de l'edició d'enguany, proposat pel Consell d’Europa, és  ‘Patrimoni viu’, fent referència a les pràctiques, els coneixements i les habilitats que es transmeten de generació en generació, i que actualment es continuen mantenint.

Són diverses les habilitats, els oficis i les professions que ens permeten conservar i salvaguardar el nostre patrimoni de moltes maneres diferents. La temàtica d’aquest any tracta d’examinar com el patrimoni d’ahir s’ha convertit en el patrimoni d’avui i com aquest patrimoni, gràcies a les persones que transmeten el seu coneixement, es pot salvaguardar per a les generacions futures.

Sens dubte, una gran oportunitat de redescobrir el patrimoni cultural de Catalunya.