La Masia Freixa de Terrassa, a un pas de ser declarada com a Bé Cultural d’Interès Nacional

Compartir

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha inclòs recentment la Masia Freixa de Terrassa, integrant i seu de la XATIC, al catàleg de Béns Culturals d’Interès Nacional. L’expedient es troba en fase d’exposició pública.

La Generalitat ha reconegut el valor cultural de l’edifici modernista, dissenyat per l’arquitecte Lluís Muncunill a principis del segle passat. Inicialment, va ser concebuda com una fàbrica de filats, però poc temps després va ser reformada per Muncunill, que la va transformar en residència familiar i alhora va esdevenir una de les peces més reconegudes del modernisme a la ciutat vallesana. És característica per la seva estructura d’arcs i voltes i els murs pintats de color blanc.

La nova figura de protecció comporta la suspensió de la tramitació de llicències de parcel·lació, edificació o enderrocament a l’edifici i la zona afectada i la suspensió de llicències ja concedides, El Departament de Cultura, però, pot autoritzar obres que no perjudiquin el bé cultural. El mateix Departament haurà d’autoritzar qualsevol intervenció, prèviament a la concessió de la llicència.

Més informació en aquest enllaç