La 7a edició de la Setmana del Turisme Industrial tanca amb un èxit de públic i activitats

Compartir

Novembre 2022

Museus, antigues fàbriques, mines, colònies tèxtils, centres d’interpretació i diverses empreses han fet possible, un any més, que la Setmana del Turisme Industrial es consolidi com la gran festa del patrimoni industrial català gràcies a la gran oferta d’activitats que han ofert entre el 22 i el 30 d’octubre.

Una aposta que la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) fa pel turisme industrial i que, a més de contemplar paisatges i monuments bonics, permet al públic conèixer com es fan les coses que ens interessen. Les que han format part de la nostra història i totes aquelles que fem servir cada dia.

Gràcies a tots per participar

Durant una setmana s’han programat visites guiades, portes obertes, tallers i moltes altres activitats que han consolidat la Setmana del Turisme Industrial en un esdeveniment únic a Europa i en una aposta per difondre i promoure aquest tipus de turisme com a una experiència propera, sostenible i diferent.

A més, en aquesta edició, s’ha posat en marxa la I Jornada de Portes Obertes a les empreses, a través de la qual, els visitants han pogut descobrir una part o la totalitat dels diferents processos productius i viure i entendre l’esforç, l’enginyeria i el treball tan complex que hi ha al darrere, de les coses que formen part del nostre dia a dia.

El Bus a Cegues, de nou, exhaureix places

Més de 300 persones han pujat a les 8 rutes del Bus a Cegues, que ja porta set edicions celebrant un gran èxit de participació. Els intrèpids viatgers han pogut gaudir de visites guiades, tallers o degustacions a diverses localitats i equipaments catalans associats a la XATIC.  Pels que no hi vau poder anar, us en fem cinc cèntims: 

 

Tresors i delícies de la Noguera i l’Urgell: Visita i taller al Centre d'Interpretació de l'Or del Segre i visita i degustació al Museu del Torró i la Xocolata de Torrons Vicens d’Agramunt.

 

Pedalant pel Bages: Visita a colònies industrials del Bages i passejada en bicicleta per camins de Sant Joan de Vilatorrada i al celler de Collbaix. Visita teatralitzada a la Fira Embarrats de Sant Joan de Vilatorrada.

 

Empordà inèdit: Visita teatralitzada i taller de pa a l’Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries i visita i tast al Museu de l’Anxova i la Sal de l’Escala.

 

A la riba de l’Ebre: Visita i demostració de destil·lació d’oli de ginebre a Riba-roja d’Ebre.

 

Les sorpreses del Baix Llobregat: Visita a l'ETAP Sant Joan Despí d'Agbar i visita i taller de trencadís als Museus d'Esplugues.

 

Disseny i aromes a l’Anoia i el Garraf: Visita guiada al Centre d’Interpretació de visitants del REC d’Igualada, taller de peces de disseny en pell al Museu de la Pell d’Igualada i Cal Granotes i visita guiada i tast a Malvasia de Sitges.

 

La sal del Bages i el Solsonès: Visita al Parc Cultural de la muntanya de la Sal de Cardona i al Salí de Cambrils.

 

Gastronomia i energia a l’Urgell i al Pallars: Visita de cap de setmana, organitzada per Creative Rural a l’Espai Patrimonial Central de Talarn, al Centre d’Interpretació de la Pobla de Segur i al Museu del Torró i la Xocolata de Torrons Vicens d’Agramunt.

 

Així acomiadem la Setmana del Turisme Industrial 2022, però us recordem que els equipaments de la XATIC continuen preparant i oferint activitats durant tot l’any, que podeu seguir a través de les nostres xarxes socials.

 

Agraïments especials

 

Eudald Serra  

Mireia Subirada 

Restaurant Les Roquetes 

Torrons Vicens 

Autocars Leyca 

Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada 

Susana Gomila 

Colònia Antius 

Guies Btt.cat 

Celler Collbaix 

Fira Embarrats 

Diputació de Barcelona 

Jordi Garreta 

Eva Albiol 

Turisme Mataró 

Ecomuseu-Farinera 

Hotel Canet 

Museu de l’anxova i la sal 

Viatges Nèmon 

David Mauri 

Ajuntament de Riba-roja d’Ebre 

Amics de Riba-roja 

Càmping de Riba-roja 

Antoni Suárez 

Ester Prat 

Depuradora Sant Joan Despí 

Can Tinturé 

Restaurant Mendía 

La Rajoleta (Marina Pons) 

Ajuntament d’Esplugues De Llobregat 

Ajuntament de Granollers 

Ajuntament Sabadell 

Museu de la Pell 

Museu del Traginer 

CI Malvasia de Sitges 

Parc Cultural de la Muntanya de Sal de Cardona 

Restaurant Ca l’Agusti 

Salí de Cambrils 

Creative Rural 

Torrons Vicens

Licors Portet

CC Pallars Jussà

Epicentre de Tremp

Central de Talarn 

Espai Raier

Oficina de Turisme de la Pobla