Fes el teu propi paper amb els Sastres Paperers a la Vila del Llibre 2023

Compartir
Març 2023

Els Sastres Paperers, del molí de la Farga de Banyoles, arriben a l'Escala amb una proposta per a totes les edats i tots els públics: un taller de paper propi. Amb paciència i una sèrie molt senzilla de processos, que cadascú farà per si mateix després de les indicacions i explicacions dels Sastres, tothom sortirà de l'experiència amb un tros de paper de confecció pròpia a la mà. Es tracta d'un taller continu de matí i tarda, que tindrà lloc d'11a 13 h del matí i de 17 a 19 h de la tarda. L'espai escollit per a l'activitat és La Riba- Espai de tallers, on també hi haurà, a la mateixa hora, el contacontes Kamishibais del Casal del Conflent.

L'activitat s'emmarca dins la cinquena edició de L'Escala Vila del Llibre 2023, un dels festivals literaris més importants de Catalunya, que se celebrarà el 3, 4 i 5 de març. L'edició d'enguany acull la Catalunya del Nord com a cultura convidada i pretén donar a conèixer la seva literatura, que, encara que la tinguem ben a prop, és bastant desconeguda a casa nostra. L'objectiu és, doncs, escurçar aquesta distància, i posar en relleu figures històriques i actuals de les lletres nord-catalanes, exposant la situació sociolingüística del territori i explorant els llaços comuns per tal d'enfortir-los.

Durant aquest cap de setmana, l'Escala esdevindrà un aparador per editorials independents, que tindran l'oportunitat de mostrar aquí els llibres que d'aquí a un mes i mig ompliran les parades de Sant Jordi. Així doncs, els visitants d'aquesta trobada podran tastar les novetats literàries i, per primera vegada, hi haurà parades de llibres antics i d'ocasió. Amb aquesta novetat, el consistori pretén enfortir l'oferta i les propostes i donar sentit al lema de l'edició, que és "Llegir el passat per escriure el futur".

Podeu descarregar el programa de la Vila del Llibre.