Es prorroga la XI Biennal d'Art Riudebitlles

Compartir
Febrer 2023

Fins al 12 de març, al Mirador del Museu Molí Paperer de Capellades, podeu visitar la Biennal d'Art Riudebitlles.

va ser creada l'any 2000, gràcies a l'entusiasta iniciativa del grup d'artistes-activistes culturals Territori d'Art. Organitzada amb el suport de l'Ajuntament de Sant Pere de Riudebitlles i amb la col·laboració del Museu Molí Paperer de Capellades i l'Ajuntament de Capellades, la Biennal va ser una aposta pionera en el seu àmbit que ha sabut mantenir-se vigent al llarg d'aquests vint-i-dos anys.

L'objectiu principal de la Biennal és promoure, difondre i premiar les obres d'artistes contemporanis que treballen amb el paper, no tan sols com a suport sinó també com a medi en si mateix, on s'exploren i posen en valor les seves possibilitats plàstiques.

Donada la tradició paperera de les conques de l'Anoia i del Mediona-Riudebitlles, la singularitat de la Biennal és el protagonisme que es dona a les obres creades sobre suport de paper o que utilitzen el paper com a matèria primera. El certamen, ja consolidat, té un èxit de convocatòria tant a escala nacional com internacional.

L'exposició mostra 47 obres seleccionades de 148 participants, d'artistes d'arreu del món: Andorra, Aràbia Saudita, Argentina, Àustria, Brasil, Colòmbia, Cuba, Equador, Espanya, França, Guam, Holanda, Hondures, Itàlia, Mèxic, Marroc, Portugal, Regne Unit i Veneçuela. En aquesta ocasió, també s'ha convocat per segona vegada el premi La Vietnamita a la millor edició d'art de caràcter independent i innovador.