Els museus i equipaments de la XATIC celebren la Setmana de la Natura

Compartir
Juny 2023

Fins al 5 de juny se celebra la Setmana de la Natura amb l’objectiu de conèixer, estimar i cuidar la natura. Els equipaments i museus de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) han preparat una sèrie d’activitats destinades a commemorar aquestes jornades.

Ecomuseu Farinera  

L’Ecomuseu Farinera se suma a la iniciativa amb dues activitats. El dissabte 3 de juny a les 11 h, hi haurà visita guiada al Rec del Molí i descoberta del joc “L’aigua de la Muga”. Descobrireu el rec del Molí i podreu jugar amb el nou joc. A mesura que s’avança pel taulell es pot conèixer a fons el riu La Muga, des del seu naixement al Pla de la Muga fins a la seva desembocadura al golf de Roses, a la urbanització d'Empuriabrava. I tots els usos que es fan de l’aigua: comportes, rescloses, embassament, depuradores... Així com recomanacions de bones pautes per a un ús responsable d’aquesta.

A més, el 4 de juny se celebrarà a l’Ecomuseu Farinera una jornada de portes obertes. Una bona ocasió per descobrir l’espai fabril i l’espai EmpordàNA’T, la porta d’entrada al quatre parcs naturals de la comarca.

Centre d’interpretació Dinosaures Fumanya

El Museu de les Mines de Cercs organitza el 3 de juny a les 12 h un itinerari naturalista pel Grau del Gat per complementar la visita al Centre d’interpretació Dinosaures Fumanya. 

Sortint des del Centre d’interpretació, proposen fer un itinerari d’interpretació a peu per observar l’entorn del jaciment. Des de la geologia fins a la biodiversitat (flora i fauna), veureu i parlareu d'algunes de les espècies més representatives de la zona. També aprendreu sobre ecologia i coneixereu quines interaccions entre organismes i medi teixeixen el nostre ecosistema. Veureu que la natura sempre és molt més del que som capaços d'imaginar i que la passió per descobrir-la és en si una raó per viure.

Parc de la Séquia 

El 3 de juny a les 10:45 h podeu fer una visita guiada a la Séquia. Recorrereu l’últim tram descobrint la història i les curiositats d'una de les obres d'enginyeria hidràulica més importants d'Europa i on també podreu gaudir de la natura, la flora i la fauna dels voltants.  La visita guiada començarà al Parc de l’Agulla  i arribareu  al Mas de Sant Iscle.