El programa 'Paisatges encreuats' de La Xarxa+ mostra les singularitats dels paratges industrials de Catalunya

Compartir
Octubre 2023

La revolució industrial que va sacsejar Catalunya a mitjans del segle XVIII va canviar el paisatge de les nostres ciutats i pobles. Aquesta transició, la podem reviure gràcies al Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) a Terrassa i al Museu del Ter a Manlleu.

Entre les parets d’aquests museus, podem viatjar enrere en el temps per explorar aquesta època, tocant les antigues màquines i sent testimonis del que va ser la indústria tèxtil on cada fil, i cada teixit, narren una història de superació i treball que van forjar les arrels de l'economia catalana. 

Així mateix, també podem fer-nos una idea de l’organització social i física, gràcies a l’estructura arquitectònica de les colònies industrials com la de Cal Pons, a Puig-reig ,que ens parla d’estructures que van suposar un abans i un després per a la societat.

El programa Paisatges encreuats. Paratges industrials’, produït per Olot Televisió, ens apropa a aquest relat del passat industrial català. A través de les veus de Jaume Perarnau, director del MNACTEC; Carles Garcia, director del Museu del Ter, i la geògrafa i historiadora Rosa Serra, el passat pren forma i vida.

Una oportunitat per explorar el nostre patrimoni, un llegat que continua inspirant-nos i ens ensenya sobre resiliència i creativitat, uns valors que formen part de la nostra societat actual.