El Museu del Suro us convida a endinsar-vos en la figura de Joaquim Vicens Gironella, l’artista català més representatiu de l’Art Brut

Compartir

Novembre 2022

La mostra es pot visitar al Museu del Suro de Catalunya de Palafrugell des del 16 d’octubre i s’allargarà fins al 15 de gener del 2023. Una exposició que ha comptat amb l’historiador de l’art, Narcís Selles, com a comissari fruit de la col·laboració entre el Museu del suro i el Museu Memorial de l’Exili de La Jonquera.

Sota el títol ‘Viure en temps convulsos i crear des dels marges’, el Museu del Suro de Catalunya a Palafrugell us convida a conèixer més sobre l’obra de l’artista de l’Art Brut, Joaquim Vicens Gironella. Una exposició que reivindica la seva obra i el reconeix com un dels autors més importants dins els corrents artístics internacionals de la postguerra europea.

Sobre Gironella

Joaquim Vicens Gironella (Agullana, 1911―Tolosa de Llenguadoc, 1997) era fill d’una família d’artesans del suro de tradició republicana i surotaper ell mateix. 

L’artista i intel·lectual francès Jean Dubuffet en va veure les obres i va quedar-ne captivat, ja que s’ajustaven a la idea d’Art Brut que llavors estava elaborant i que volia representar un corrent d’alteritat en relació amb l’art instituït. 

L’any 1948 va presentar-lo en una exposició personal a París i li dedicà una monografia; posteriorment Vicens Gironella participà en les mostres més significatives de la tendència a Europa i als Estats Units.

Més informació en aquest enllaç.