El Dia Mundial del Medi Ambient arriba als museus i equipaments de la XATIC

Compartir
Maig 2022

 Aquest diumenge 5 de juny se celebra el Dia Mundial del Medi Ambient i els equipaments i museus de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) han preparat una sèrie d’activitats destinades a commemorar aquesta jornada:

Centre de Documentació i Museu Tèxtil

Atenció a aquest projecte: El Swap. Creat per l’Associació de Moda Sostenible de Barcelona, que lluita per canviar el món de la moda cap a un model més ètic, sostenible i lliure. Està organitzat conjuntament entre el Museu Tèxtil i El Club de la Moda positiva.

Sota el lema “Intercanvia roba, renova el teu estil i cuida el nostre planeta” us conviden a participar d’aquesta jornada matinal divertida i fresca de moda amb consciència social i actuant en favor del medi ambient.

Activitat gratuïta per a adults amb inscripció prèvia. Places limitades.

SWAP

 

Centre d’Interpretació de la Pedra Seca

Diumenge 5 de juny  podeu descobrir 2 dels elements declarats Bé d’Interès Nacional relacionats amb els molins fariners de Torrebesses i de pedra seca. El Moli d’Oli de Bep de Canut i el marge del molí del Puntarró en una ruta a peu de 7 km

Pedra Seca

 

Dinosaures de Fumanya

Dissabte 4 de juny, organitzen de manera gratuïta un itinerari naturalista pel Grau del Gat per complementar la visita al Centre d’Interpretació Dinosaures de Fumanya. Podreu veure algunes de les espècies més representatives de la zona. També aprendreu sobre ecologia i coneixereu quines interaccions entre organismes i medi teixeixen l’ecosistema.

Dinosaures de Fumanya

 

Ecomuseu Farinera

S’oferirà una jornada de portes obertes en el marc del programa “12 mesos, 12 dies”, en què se celebra un dia mensual de jornada de portes obertes en commemoració d’algun dels dies internacionals.

Ecomuseu Farinera

 

Parc de la Sèquia

Durant tot el cap de setmana es faran 3 activitats. El 4 de juny s’oferirà “Contes a la Culla” i els dies 4 i 5 de juny podreu visitar la Sèquia fins a l’Agulla Market o realitzar tallers.

Parc de la Sèquia