Coneix el patrimoni industrial català de la mà de la Bel

Compartir
Abril 2023

Hem sentit a parlar centenars de vegades d’alguns dels episodis més importants de la Revolució Industrial. És cert que normalment es posa el focus en aquells esdeveniments que van tenir lloc arreu d'Europa, però a Catalunya la revolució també va ser l'esdeveniment més rellevant del s. XIX. Les transformacions industrials, tecnològiques i econòmiques van modificar tot el paisatge social i cultural del nostre país, obrint així un nou capítol de la història contemporània.

Des de la XATIC volem posar en valor totes les aportacions que van fer créixer el patrimoni industrial català, i, en concret, aproximar-les d'una forma més virtual i dinàmica. És per aquest motiu que estem molt contents d'anunciar-vos que ja està disponible el nou joc per mòbil que hem creat juntament amb Cubus Game, anomenat Bel i les Peces de la Revolució.

Les "peces" de la Revolució Industrial a Catalunya

El joc té com a element principal les “peces” de la Revolució Industrial, és a dir, les persones, les indústries, els descobriments i els episodis que van marcar aquest procés històric. Sense tots aquests elements avui en dia no seríem on som, per tant, és imprescindible conèixer què es va amagar darrere aquesta revolució i quines peces van fer funcionar tots els engranatges.

Concretament, el joc té com a personatge principal la Bel, una crononauta que navega pel temps i viu episodis trepidants de la nostra història. En un dels seus viatges, el rellotge de la Revolució Industrial s’esmicola i les diferents peces s’escampen per tot el territori. L’objectiu del joc és recuperar aquestes peces i reconstruir el rellotge abans que l’efecte de les desaparicions ja no tingui solució.

El camí per trobar les peces

Aquestes peces es podran anar col·leccionant a mesura que es resolguin petits reptes d’observació i deducció relacionats amb alguns dels equipaments i museus que formen part de la XATIC, com els museus de Capellades, Cercs, Granollers, Igualada, Manresa,  Montcada i Reixac, Sant Joan de Vilatorrada i Terrassa.

Per a jugar no és necessari fer molts quilòmetres, ja que l’aplicació es pot fer servir des del sofà. Tot i així, us animem a aprofitar les visites familiars a alguns dels equipaments que participen en el joc per resoldre aquests enigmes i fer que l’experiència sigui encara més enriquidora. L’aplicació anirà registrant els reptes i a més us recomanarà altres espais rellevants de cada un dels equipaments.

A més, tot esforç té la seva recompensa, així que un cop hàgiu resolt les preguntes d’aquell museu o equipament podreu recollir el vostre premi a la recepció del mateix museu

Descarrega el joc en versió iOS 

Descarrega el joc en versió Android