La Barcelona Wine Week 2025 ha estat escenari de la presentació de l'informe anual Catalan Wines Special Report 2025 del prestigiós periodista britànic Tim Atkin, Master of Wine i una de les personalitats més influents en el món del vi.
En aquesta oportunitat, el Celler Masroig ha estat guardonat enguany amb el premi a Millor Celler Cooperatiu.
Història del Celler Masroig
Amb més de 100 anys d'història, el celler manté l'essència i la personalitat del primer dia i l'acompanya amb els coneixements i la innovació del present. Fundat l'any 1917 és, actualment, un dels referents de la Denominació d'Origen Montsant, a la comarca del Priorat.
Aquest té com a objectiu elaborar un bon producte sense deixar al marge el respecte per la tradició i mostrar el caràcter propi que el defineix. Treballen sobre l'argila vermella per a transmetre els valors sobre els quals es basa la personalitat del celler. Aquest sòl, predominant en la zona, influeix en la qualitat del raïm. La llum reflectida per la terra vermella sobre el raïm contribueix de manera efectiva en el procés de maduració del fruit.
La Garnacha i la Cariñena (Mazuela) són les varietats de raïm autòctones de la zona. Encara que totes dues són protagonistes del territori, però en Celler Masroig entenen la Cariñena com la base dels seus vins.
Entorn del celler
Les vinyes i les oliveres perfilen el paisatge escalonat per les característiques terrasses de pedra seca. El treball dels viticultors contribueix a mantenir la bellesa d'un entorn únic on el vi i l'oli són els elements d'identitat. Aquestes dues collites mil·lenàries protagonitzen, aproximadament, 500 hectàrees del seu territori.
L'entorn de Celler Masroig es defineix per un clima sec, càlid a l'estiu i fred a l'hivern. La pluja és generalment absent i els vents, Mistralenc i Garbino, bufen sobre la comarca del Priorat puntualment, deixant el cel intensament vermellós que pinta les postes de sol.