Manlleu s'adhereix a la XATIC per potenciar el seu patrimoni històric

Compartir
Juny 2024

L'Ajuntament de Manlleu ha aprovat la seva adhesió a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) en una decisió presa per la Junta de Govern Local. Aquest pas permet a la ciutat incorporar el Museu del Ter i la Colònia Rusiñol com a espais visitables dins la xarxa, reafirmant així el compromís de Manlleu amb la preservació i promoció del seu patrimoni industrial.

El Museu del Ter, ubicat a l'antiga fàbrica de filatura de Can Sanglas de 1841, es troba a la vora del riu Ter. Aquest museu, que forma part del Sistema Territorial del Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, ofereix una visió única del procés d’industrialització a la Catalunya interior, destacant el canal industrial de Manlleu, inaugurat el 1848 i reconegut com un dels més representatius de l’època. A més de les exposicions industrials, el museu també posa en valor la biodiversitat del riu Ter i altres rius mediterranis.

La Colònia Rusiñol, un altre element clau del patrimoni industrial de Manlleu, representa un excel·lent exemple de la industrialització del segle XIX. Aquesta colònia inclou una gran fàbrica tèxtil i la torre de l’amo, un impressionant edifici conegut com Cau Faluga, nom que li va donar el famós artista Santiago Rusiñol.

Amb aquesta adhesió a la XATIC, Manlleu busca no només conservar el seu patrimoni històric, sinó també dinamitzar el turisme industrial a la regió, oferint als visitants una experiència enriquidora que combina història, cultura i naturalesa.

Entrevista a David Bosch, tercer tinent d'alcalde i regidor de Transformació Econòmica i Estratègia de Ciutat.