Descobreix la història i la tradició d'Igualada

Compartir
Abril 2024

Igualada, una ciutat rica en història i tradició industrial, amaga tres racons únics que reflecteixen el seu passat i la seva identitat. L’Adoberia de "Cal Granotes", el Museu de la Pell i el Gasogen de Cal Pasqual són tres indrets emblemàtics que ofereixen una visió fascinant de la vida i el treball en aquesta ciutat catalana.

L’Adoberia de "Cal Granotes" es troba al cor del barri industrial més emblemàtic del país. Datada del segle XVIII, obre les portes a l'univers fascinant de l'adob de les pells. A través de les seves visites guiades els visitants poden descobrir els secrets d'un ofici mil·lenari.

A pocs passos de l’Adoberia de "Cal Granotes" es troba el Gasogen de Cal Pasqual, un monument industrial únic que recorda l'època en què Igualada va ser un important centre de producció tèxtil. Aquest gasogen, construït a principis del segle XX, era part d'una fàbrica tèxtil i servia per generar el gas necessari per alimentar les maquinàries de la fàbrica. Actualment, el Gasogen de Cal Pasqual és un testimoni silenciós del passat industrial d'Igualada i un recordatori de la importància de la innovació i el progrés en el desenvolupament econòmic de la ciutat.

Visitar el Museu de la Pell completa aquest recorregut per la història industrial d'Igualada. Ubicat en una antiga cotonera de finals del segle XIX, aquest museu ofereix una immersió en el món del cuir i la marroquineria, una indústria que ha estat intrínsecament vinculada a la ciutat des de temps immemorials. A través de les seves exposicions permanents i temporals, el Museu de la Pell ens convida a explorar els processos de producció del cuir, des de les matèries primeres fins als productes acabats, i a descobrir la importància cultural i econòmica d'aquesta indústria per a Igualada i la seva gent.