David Bosch: “El patrimoni industrial té una rellevància particular a Manlleu perquè s'han pogut recuperar molts elements de la industrialització de finals del segle XIX”

Compartir
Juny 2024

Després que l'Ajuntament de Manlleu decidís formalitzar la seva adhesió a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC), entrevistem David Bosch, tercer tinent d'alcalde i regidor de Transformació Econòmica i Estratègia de Ciutat.

Quins són els principals atractius de turisme industrial a Manlleu?

Manlleu forma part de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya perquè té un patrimoni format per diverses peces de les antigues fàbriques de riu, que van estar actives fins a gairebé al segle XX. Aquest patrimoni té una rellevància particular a Manlleu perquè s'han pogut recuperar molts elements, com el mateix Museu del Ter. Ens remet a tota la industrialització de finals del segle XIX, un llegat que ha arribat fins avui dia.

Quin valor afegit aporta Manlleu a la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya?

La xarxa de Manlleu pot aportar un valor afegit a través del Museu del Ter i la Colonia Rusiñol, que serveix com a punt d'explicació de com era la societat en aquells temps i com estava organitzada. Aquest valor és important per als visitants catalans, ja que els permetrà ser més conscients de la importància d'aquest patrimoni.

Com creu que aquesta incorporació a la XATIC beneficiarà Manlleu?

La incorporació a la XATIC ens permet tenir una plataforma, una xarxa per treballar conjuntament i fer valdre el patrimoni que tenim. Això és vital per a Manlleu, perquè sense aquesta col·laboració seria molt més difícil arribar a un públic més ampli per explicar-los el nostre llegat.

Quins projectes de futur té Manlleu en l'àmbit del turisme industrial?

El pla de futur està alineat amb el pla d'acció de la XATIC. Manlleu s'hi vol sumar amb accions a través de Prato o replicant iniciatives com els busos de descoberta o busos a cegues de la XATIC. Col·laborarem amb aquestes accions per fer valdre el patrimoni.

Imatge: Diari el9Nou | Albert Llimós