Arriba la Fira Modernista de Terrassa

Compartir
Abril 2024

El 10, 11 i 12 de maig de 2024 se celebra la XXI Fira Modernista de Terrassa, enguany dedicada a la indústria tèxtil. Els visitants podran gaudir de diferents activitats vinculades a la descoberta d’espais fabrils on la programació es vertebrarà per fer conèixer la Terrassa del 1900 des de múltiples perspectives. Unes propostes que acompanyaran l’ampli ventall d’activitats que conformen un programa que permetrà els i les visitants fer immersió dins l’ànima modernista  de la «Ciutat de les Xemeneies».

Durant l’època del modernisme, Terrassa, com moltes altres ciutats, va experimentar una transformació que va afectar tots els àmbits de la vida dels seus habitants. La ciutat del tombant de segle XIX al XX era un referent europeu de la indústria tèxtil amb prop de 16.000 habitants i on les indústries tèxtils eren el motor econòmic d’una ciutat florent.

Durant tres dies, els visitants tindran una nova oportunitat per fer un autèntic viatge en el temps i poder viure una experiència única participant de recreacions històriques, coneixent la feina d’artesans tradicionals, fent visites als principals edificis modernistes de la ciutat, visitant exposicions o gaudint dels diferents espectables programats i, sobretot, descobrint el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus vestits d’època.

Activitats que organitzen els equipaments de Terrassa membres de la XATIC:

 • Visita el Museu de Terrassa, format per diferents espais, elements i col·leccions del patrimoni cultural terrassenc. La seu principal és el Castell Cartoixa de Vallparadís. Les altres seccions que l’integren són: la Seu d’Ègara, la Casa Alegre de Sagrera, la Torre del Palau i el Centre d’Interpretació de la vila medieval de Terrassa – CIVMT i el Claustre del convent de Sant Francesc.
 • Descobreix l’edifici del Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya, el Vapor Aymerich, Amat i Jover, una de les millors obres arquitectòniques industrials del modernisme català. Dissenyada per l’arquitecte Lluís Muncunill i Parellada (Sant Vicenç de Fals, 1868 – Terrassa, 1931), la fàbrica es va començar a construir a la rambla d’Ègara el 1907 i va ser inaugurada un any i escaig més tard. El Vapor (denominació que prové de la utilització de la màquina de vapor com a força motriu) acollia tot el procés industrial de transformació de la llana: filatura, teixits i acabats.
 • I coneix el Museu Tèxtil, un espai per a la investigació i la conservació. Disposa d’una plataforma de serveis especialitzats en restauració, conservació i documentació de l’objecte tèxtil, així com de formació destinada a professionals i estudiants.

   La XATIC també us espera a la Fira Modernista de Terrassa amb un estand propi i amb activitats que anireu descobrint a través de les nostres xarxes socials.

   Consulta la programació aquí.

   Organitza: Turisme Terrassa.