Xocolata C.R.E.O. L’elaboració artesanal de xocolata a la pedra

Compartir
23/4/2021

Recentment, el MNACTEC ha estrenat el documental Xocolata CREO. La fabricació artesanal de xocolata a la pedra, on de la ma dels seus responsables visitem la seva fàbrica i descobrim de primera ma com s’elabora aquesta deliciosa xocolata.

 

 

 

 

 

 

 

El documental mostra com la marca tortosina segueix utilitzant la mateixa fórmula d’elaboració del cacau des de 1941. Per això les seves tauletes de xocolata continuen sent creades artesanalment a base de cacau pur, farina d’arròs del Delta de l’Ebre i de blat de moro, mantega de cacau, sucre i aroma de canyella o vainilla.

 

 

 

 

A C.R.E.O.  sempre diuen que elaboren xocolata dins d’un museu perquè les  màquines que utilitzen son aproximadament de 1920 i son, com els mateixos diuen, “màquines vives”, de les primeres que es van utilitzar per fer xocolata. Formen part de la tradició dels antics xocolaters, i cada any es repinten i s’arreglen per a mantenir-les en funcionament.

 

 

 

 

Us convidem a entrar dins de la fàbrica de C.R.E.O.  per descobrir la historia que encara conserven les seves parets, les seves col·lecció d'embolcalls o les seves eines i objectes del món del xocolata. I per conèixer, de primera ma, tot el procés de producció artesanal i la maquinària que utilitzen, encara avui, per a la fabricació del seu gustós xocolata a la pedra.

 

 

 

 

Comenceu la visita aquí