Viu la màgia de Nadal amb la XATIC

Compartir

Desembre 2022

Amb l'arribada de les festes de Nadal, són molts els museus i espais de la XATIC que ofereixen un conjunt d'activitats i programació especial amb motiu d'aquestes festes. En aquest article us repassem les més destacades.

Ecomuseu - Farinera

Un any més els 26 museus de les Comarques de Girona s’uneixen per impulsar l'edició de Nadal al Museu. Tens ganes de passar-t'ho bé per Nadal? Visita els museus de les comarques de Girona, com l'Ecomuseu - Farinea i descobreix-ho! En visitar el museu, els nens i nenes, rebran un llibret d'activitats, també podran decorar l'arbre de Nadal i aconseguir un detall! Consulta dates aquí.

Museu de Can Tinturé

Del 2 al 23 de desembre podeu descobrir el món de la rajola de mostra a través de la Col·lecció de Salvador Miquel,  i l’univers de colors i formes que va crear Gaudí a l’exposició temporal. “Gaudi & trencadís”.

El dimarts 27 i el dijous 29 de desembre, a les 11.30 h, a la Masoveria de Can Tinturé s'explicarà un conte de les aventures de Fanguet i Terrisseta amb l’il·lustre arquitecte Antoni Gaudí, i es farà taller de trencadís amb goma-eva per fer en família. El dimecres 28 i divendres 30 podeu participar al taller de mosaic amb motius nadalencs.

Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC)

S'ofereixen una sèrie d'activitats relacionades amb Nadal, les estrelles, l'espai Ràdio MNACTEC, el so, el calendari 2023 i les màquines, entre d'altres. Estan dirigits a nens i nenes de 5 a 12 anys i es desenvolupen en diferents espais del museu.

Els tallers s'ofereixen els dies 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3, 4 i 5 de gener de 2022. Els tallers es fan en horari de matí, de 9.00 a 14.00 hores, i també es posa a disposició dels usuaris un servei d'acollida de 8.00 a 9.00 hores i de 14.00 a 15.00 hores.

Museu del Ferrocarril de Móra de la Nova

Un any més, el Museu ofereix una nova edició de "L'Esperit del Nadal". Es tracta d'una història que recupera alguns dels personatges de la visita teatralitzada a l'estació i els trasllada a l'època de Nadal, per viure una aventura en tren que ens portarà a conèixer els Reis de l'Orient. Durant el recorregut, redescobrirem el veritable esperit de Nadal!

Les sessions tindran lloc els dies 23, 29 i 30 de desembre a les 17.30
h i a les 19.00h. Podeu comprar les vostres entrades fent clic al següent enllaç.

Museu del Suro de Palafrugell

El Museu ofereix un conjunt de propostes per aquestes festes, com ara manualitats de Nadal (els dies 17 de desembre a les 17.30 h, i els dies 27, 28, 29 i 30 de desembre de 16.30 a 18.30 h). Són activitats gratuïtes i aptes per a nens a partir de 4 anys.

També podeu visitar, de forma gratuïta, l'exposició 'Els Pessebres del Museu' des del 17 de desembre fins al 2 de febrer del 2023. A banda, el Museu també us convida a l'activitat familiar 'Nadal al Museu: visita'ns amb la família i descobreix la màgia de Nadal als Museus!' on els participants recorreran les instal·lacions amb un llibret-joc amb reptes durant la visita.

Museu de la Pell d'Igualada

El Museu proposa als seus visitants un taller nadalenc perquè decorin casa seva amb ornaments fets amb pell. Concretament, decorar l'arbre amb una peça feta de pell reciclada de les adoberies d'Igualada.

A banda, tots els visitants podran gaudir de la visita a les instal·lacions del Museu. Les col·leccions del Museu, que es mostren a Cal Granotes i als espais d'exposició permanent de Cal Boyer, estan formades per objectes, eines i maquinària relacionats amb la pell i la indústria adobera. També per enginys hidràulics, objectes i maquinària vinculats amb l'aigua i el seu aprofitament, que s'exposen a l'espai L'home i l'aigua.

Museu de Terrassa

El Museu de Terrassa, integrant també de la XATIC, recomana per aquestes festes un taller nadalenc adreçat als més petits per decorar la Casa Alegre. Una activitat de caràcter familiar que tindrà lloc el dia 17 de desembre a les 11 hores.

A banda, també es podrà gaudir de l'entorn de la Casa Alegre. El 1973 va ser adquirida per l'Ajuntament de Terrassa amb l'ajuda de la Caixa d'Estalvis de Terrassa. Des d'aquell moment, tant la casa com els seus jardins, resten oberts al públic.

L'interior es va habilitar per funcions expositives de patrimoni local, ordenades amb un criteri purament decoratiu.

Parc de la Sèquia (Manresa)

Aquí també podreu gaudir de les activitats de Nadal que el Parc de la Sèquia té preparades per a tota la família. El 17 de desembre al matí, els infants podran assistir a un taller gratuït per a crear el Caga Tió.

Els dies 27, 28 i 29 de desembre tindran lloc els tallers de màgia amb Màgic Pol, on tots els assistents aprendran a sorprendre la família durant les festes de Nadal. Una activitat que tindrà lloc a les 11
h. Els preus els podeu consultar a la pàgina web.

Finalment, els dies 3 i 4 de gener el Parc de la Sèquia ofereix un conjunt de tallers i manualitats pensades per a nens de 3 a 10 anys. Es faran de 10.30 h a 11.30 h i de 12 a 13 amb un preu de 2,5
€.

Una proposta literària

La Xarxa de Viles del Llibre, juntament amb Sastres Paperers organitza el Taller del Llibre d'Artista del 27 al 30 de desembre al Carrer La Perla, 22 de Barcelona. Disposa d'horari de matí (de 10
h a 13.30h) i de tarda (de 17h a 20.30h).

Aprendràs a crear, però també a jugar, a pensar i a expressar-te.
I tot gràcies al paper, a les seves possibilitats i als seus límits.

Coneixeràs un ofici gairebé en extinció, el de paperaire artesanal, les seves tècniques, llenguatges, eines, materials i vocabulari. I gràcies a aquest aprenentatge, a la nostra traça i a la nostra capacitat d'expressió, crearem un llibre d'artista.

El cost del taller és de 200
€ i les reserves s'han de fer a través del correu: laperla22@viladelllibre.cat o del telèfon mòbil 660 491 376.

Fotografia: MNACTEC