Visita en línia al Museu de les Mines de Cercs. Una nova experiència educativa dinàmica i Interactiva

Compartir
5/3/2021

 El Museu de les Mines de Cercs, inaugurat el 1999, es troba situat a la colònia minera de Sant Corneli, a 1000 m d'altitud i en un dels pobles miners més ben conservats de Catalunya i de l'estat espanyol. Durant la seva visita podem conèixer la història de les colònies mineres, els usos del carbó, així com la vida quotidiana de la colònia.

 

 

 

 

 

 

 

Ara, el Museu proposa a totes les escoles la mateixa visita de sempre, acompanyats d’un dels guies del Museu, però adaptada per poder-la viure en directe i de forma segura i interactiva des de l'aula o des de casa en cas de confinament.

 

 

 

 

Una experiència 2.0 que permet visitar les sales del museu i endinsar-se a la mina de Sant Romà, una galeria situada a 500 metres de profunditat, i conèixer com s'extreia el tant preuat mineral de les entranyes de la terra.

 

 

 

 

Totes les imatges estan gravades amb alta definició, amb el que actualment es coneix com a “look” cinematogràfic (DSLR). La tecnologia utilitzada per emetre permet una realització en directe i en 4K, garantint una gran qualitat d’imatge i so en alta definició.

 

 

 

 

Un cop iniciada la vista, el guia del museu comença les explicacions adaptades a l’etapa curricular dels alumnes. Aquestes van acompanyades d’imatges realitzades en directe per un tècnic  que faciliten una comprensió dinàmica i atractiva, permetent així en tot moment una interacció total del guia amb els usuaris i els seus interessos.

 

 

 

 

Un cop finalitzada la visita els alumnes podran participar d’un “Kahoot” que permet consolidar els coneixements obtinguts i per altre banda acabar d’una forma distesa i divertida la visita.

 

 

 

 

Per utilitzar aquest nou servei no cal tenir cap coneixement en informàtica o noves tecnologies, la simplicitat d’ús, fa que qualsevol persona pugui accedir-hi simplement clicant a l'enllaç des de qualsevol dispositiu.

 

 

 

 

Més informació: m.cercs@diba.cat