Una nova experiència per conèixer el paper del riu i de l'aigua en el passat, el present i el futur del nostre territori

Compartir
Dimarts, 14 de gener de 2020

El Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit és un equipament cultural i turístic al Penedès que mostra l’estreta relació que hi ha entre el Riudebitlles, amb els seus afluents, i la història i el paisatge de Torrelavit.

 

 

En aquest espai gaudireu d'un espai museïtzat, amb audiovisuals i fotografies històriques. que us permetrà endinsar-vos en la importància que ha tingut el riu en la vida del poble i l'ús que s'ha fet de l'aigua en l'àmbit domèstic, gràcies a les fonts i safareigs; en el regadiu, mitjançant pous, rescloses i canals, i en l'àmbit industrial, amb la construcció de dotze molins paperers que des del s. XVII fins al s. XX van fer de Torrelavit un important centre industrial paperer.

 

 

 

 

A més a més, per gaudir més intensament de l’experiència, el Centre d’Interpretació de l’Aigua de Torrelavit ofereix un munt d’activitats per a tots els gustos i edats.

 

 

 

 

Des de visites guiades i comentades pel poble, on podreu conèixer de primera ma les curiositats de Torrelavit començant pel curiós origen del municipi fins als seus principals punt d’interès com l’església romànica de Sant Marçal de Terrasola, el recuperat camí del Riu o els històrics safarejos públics,  entre d’altres.

 

 

 

 

Fins a Tallers de paper reciclat per aprendre a ser un mestre paperer o  de creació de paperines tradicionals tal i com feia la gent de Torrelavit abans.

 

 

 

 

 Per més informació visiteu: http://aiguadetorrelavit.cat/planifica-la-teva-visita/