Rec Districte Cultural. Un barri en transformació

Compartir
16/09/2021

Amb el pas dels anys, els carrers del Rec d'Igualada han anat acumulant trossets d’història, conformant un valuós conjunt patrimonial i arquitectònic. Nascuda com a zona agrària i posteriorment reconvertida en industrial del segle XVIII, el barri del Rec continua canviant al segle XXI. I un barri que canvia és sinònim d’un barri viu.

Atrets pel llegat que atresora, espais culturals, estudis de disseny, museus, tallers d’artistes, cooperatives, entre molts altres, s’han anat instal·lant al barri, perpetuant-ne la seva transformació i convertint-lo en el que es pot considerar un Districte Cultural.

Del 23 de Juliol al 26 de setembre, El Museu de la Pell d’Igualada ofereix “Rec Districte Cultural. Un barri en transformació”, una exposició artística i vivencial a través de la qual ens convida a observar i entendre aquesta transformació urbanística.

A més a més, per gaudir des de casa, també hi ha exposicions virtuals, disponibles al web del museu per descobrir el barri industrial del Rec en imatges a través de la mirada de diferents fotògrafs.

Sota la mirada del fotògraf Joan Solé, es pot veure “El patrimoni industrial del Rec” L’obra sorgeix de la seva fascinació des de petit pels edificis febrils i que  el va portar a capturar-ne la seva bellesa un cop fou fotògraf professional.

La segona exposició, ens convida a veure de prop els racons amagats del barri. L’obra, composta per imatges de la fotògrafa Rosa Sáez, ensenya “Els colors del Rec”. Fotografies que copsen aquells detalls que, segons diu, es van apreciant quan recorres el barri dia rere dia i te’l fan estimar.

Per més informació consulteu a www.museupelligualada.cat