Programació d'activitats 2020 del Parc de les Aigües!

Compartir
17 de febrer del 2020

 Ja és aquí la programació d’activitats del 2020 dels propers mesos a la Casa de les Aigües, ubicada al Parc de les Aigües de Montcada i Reixac!

 

 

El Parc de les Aigües de Montcada i Reixac és símbol natural de l’aprofitament que es feia de les aigües del Besòs durant segles fins l’arribada de la Revolució Industrial.

 

 

 

 

A l’inici, els governants de l’antiga Barcino van construir un aqüeducte, del qual encara queden restes arqueològiques a Sant Andreu i en alguns punts de Barcelona. Durant l’Edat Mitja, la necessitat d’aigua va augmentar i va ser per això que al segle X el Conde Mir va ordenar la construcció del Rec Comtal, que va ser un element fonamental pel desenvolupament econòmic de les terres, ja que va fomentar el cultiu i l’aparició de les primeres formes industrials: els molins.

 

 

 

 

Mentre Barcelona creixia, la demanda d’aigua era incessant, sobretot a finals del segle XVIII amb l’arribada de la Revolució Industrial. Per garantir un caudal d’aigua òptim es va construir la mina de Montcada l’any 1783, el qual va anar patint vàries ampliacions.

 

 

 

 

La Casa de les Aigües es l’última fita de la història de l’aigua a Montcada. El 1878 la ciutat de Barcelona patia una sequera extrema i es va haver de fer un projecte d’ampliació. El projecte va ser encarregat a l’arquitecte municipal Antoni Rovira i Trias qui va acabar creant els antigament coneguts pous de Montcada, l’antiga central d’extracció i bombeig d’aigües, captades del cabdal subterrani del riu Besòs.

 

 

 

 

L’actual segle XXI va plantejar la rehabilitació –encara en procés- del conjunt com un tresor del patrimoni de Montcada i Reixac i com a referència fonamental del modernisme local.

 

 

 

 

Vine a descobrir la història completa i cada racó d’aquest parc. Visites guiades, visites teatralitzades, espectacles i molt més!

 

 

 

 

Per veure la programació clica aquí.