Noves incorporacions a Indústria Viva

Compartir
Febrer 2023

La XATIC ha incorporat com a nous membres del programa Indústria Viva a D’spart, Espardenya Artesanal de Manresa i  Ceràmiques Avaco de Benissanet. Una entrada que amplia les possibilitats de visitar les instal·lacions industrials del nostre territori i conèixer els processos de fabricació dels seus productes.

D'spart, Espardenya Artesanal. Tradició i modernitat

D'spart és un taller artesanal d'espardenyes de tot tipus: la tradicional de 7 vetes, igualadina, pinxo, taverner, de sardanes... Les urbanes de diferents talons, colors i acabats. I les més creatives, 100% personalitzades, per a festes o cerimònies. Tu tries!

D'spart són la Dolors i la Susanna. Amb l'experiència viscuda durant 20 anys darrere del taulell de L'Espardenyeria de Manresa (tancada al juliol 2019) van decidir emprendre un nou projecte per mantenir les espardenyes de vetes o brencs, tan utilitzades a Catalunya, innovant amb models propis.

Ceràmiques Avaco. L’artesania com a protagonista

Descendent d'una família amb 7 generacions d'artesans alfarers i ceramistes de Miravet, ceràmiques Avaco dissenya i fabrica per encàrrec peces de ceràmica úniques.

Elaboren ceràmica artesana per a la construcció com són: canalons, gàrgoles, rentamans de ceràmica amb disseny a mida. D’altra banda, dissenyen peces per adornar taules tant de les cases com dels restaurants amb plats, gots, tasses de cafè o de te.

Col·laboren amb cuiners, restauradors, arquitectes, dissenyadors i decoradors per transformar idees i projectes en obres de ceràmica úniques. El procés de creació és 100% artesanal, totes les obres estan tornejades, modelades, decorades i pintades a mà, finalment, estan cuites en un forn de terrissaire de ceràmica.

Programa Indústria Viva

La XATIC compta amb el programa Indústria Viva, a través del qual, qualsevol empresa pot mostrar els seus processos productius amb finalitats educatives i professionals, però també per donar-se a conèixer als seus clients i al públic en general, establint així un corrent de confiança i fidelització i obrint una línia de negoci innovadora; la visita turística a l’empresa en actiu.

En aquest enllaç pots consultar la relació d'empreses associades al programa.