Nova ruta modernista a Gironella

 L’Ajuntament de Gironella i el Consell comarcal del Berguedà han col·laborat per crear una nova ruta sobre modernisme.

Compartir
  • Peu img 3
  • Peu img 2
  • Peu img 1
  • Peu img 4
  • Peu img 5
Autor
15/6/2021

L’itinerari, anomenat "Modernisme i creixement urbà. Una mirada al patrimoni de Gironella", transcorre per quinze elements patrimonials senyalitzats i posa en valor tota la riquesa arquitectònica gironellenca de caràcter residencial i també la d’us industrial.

La  nova ruta, que permet acompanyar el visitant en la descoberta de l’arquitectura gironellenca de finals del segle XIX i inicis del XX, ofereix una gran varietat de construccions, algunes de caràcter noble i altres de més modestes, així com de diversitat d’estils: modernistes, historicistes i altres de tarannà més eclèctic o noucentista.

Els tres darrers punts del recorregut inclouen les colònies de Cal Bassacs, de Viladomiu Vell i de Viladomiu Nou (13 a 15); aquests poden visitar-se de diferents maneres: caminant pels diversos senders que segueixen el curs del riu Llobregat, pel traçat de l’antiga via del tren o bé desplaçant-se en vehicle.

A més de disposar d’una audioguia, el visitant trobarà també a cada punt d’interès un tòtem amb informació històrica i patrimonial que, a més, es pot ampliar amb un codi  QR

Per més informació, descarregueu-vos el fulletó aquí