No et perdis la primera Festa del Vapor al Museu del Ferrocarril a Móra la Nova

Compartir
Febrer 2024

El 9 i 10 de març, el Museu del Ferrocarril a Móra la Nova s'uneix al Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (MNACTEC) per presentar la primera edició de la Festa del Vapor, una oportunitat única per explorar la tecnologia que va transformar Catalunya durant la revolució industrial.

Destacant peces de la col·lecció del museu, aquest esdeveniment destaca la importància de la tecnologia del vapor. La locomotora Cuco, recentment restaurada i la més antiga en funcionament a Catalunya, serà una de les principals atraccions. Acompanyant-la, altres locomotores de vapor en funcionament arribaran de diferents regions de Catalunya, incloent-hi la rèplica de la Mataró, primera locomotora de vapor de la península.

La Festa del Vapor no es limitarà només al ferrocarril; també inclourà altres vehicles com cotxes, tractors i motors estàtics basats en la màquina de vapor. Amb la col·laboració de diverses entitats, com la Fundación de los Ferrocarriles Españoles o ADIF, aquest esdeveniment promet ser emocionant.

Els i les visitants tindran l'oportunitat de veure aquests vehicles en moviment, fer recorreguts a bord dels combois de vapor i explorar circuits de ferrocarril a escala. Amb un programa complet disponible a la web del museu, la Festa del Vapor està pensada per a totes les edats, oferint una visió única de la tecnologia del vapor que va definir la història industrial de Catalunya.