La XATIC us convida a celebrar el Dia Internacional dels Museus

Compartir
10/5/2021

 Aquest 18 de maig, com cada any, celebrem el Dia Internacional dels Museus (DIM), el gran esdeveniment que organitza, des del 1977, el Comitè Internacional dels Museus (ICOM).

La celebració d’aquest dia serveix per oferir als museus i als seus professionals l’oportunitat d’apropar-se al públic i a la societat i fer-los conèixer els canvis que els museus desenvolupen. Així, aquesta any, amb el tema “El futur dels museus: Recuperar i tornar a imaginar“, El Dia Internacional dels Museus 2021 convida als museus, als seus professionals i a les comunitats a crear, imaginar i compartir noves pràctiques de (co)creació de valor, nous models de negoci per a les institucions culturals i solucions innovadores per als reptes socials, econòmics i mediambientals del present.

Amb motiu d’aquesta celebració, i durant els dies 15 i 18 de maig, molts del museus de tot el món són els protagonistes i obren les seves portes per oferir esdeveniments puntuals o programacions que poden durar diversos dies.

Una de les activitats principals de la celebració del DIM és la Nit dels Museus, una celebració insòlita que durant el vespre i nit del  dissabte 15, permet visitar gratuïtament grans espais patrimonials i exposicions temporals i permanents.

Aquests any, on podrem recuperar les activitats presencials, molts dels museus i equipaments de la XATIC  participen activament en aquesta gran festa oferint unes atractives programacions que inclouen Jornades de Portes Obertes, tallers, concerts, espectacles, exposicions, visites virtuals  i presencials dinamitzades  i teatralitzades, reptes matemàtics o, fins i tot, visites impossibles que recorren museus i amb la participació de reconegudes cantants.

Conegueu  aquí algunes d’aquestes propostes pensades per tots els públics i per a totes les edats.  

I estigueu atents a les nostres XXSS on us anirem informant de totes les novetats!