La XATIC a les Jornades Europees del Patrimoni!

Compartir
26 d'octubre del 2020

 Durant els dies 9, 10 i 11 d'octubre es van celebrar les Jornades Europees del Patrimoni (JEP), unes jornades impulsades per la Generalitat de Catalunya i que es porten realitzant a Catalunya des del 1991.

La iniciativa es va crear gràcies al Consell d'Europa i la Comissió Europea i el seu principal objectiu és promoure el patrimoni cultural a la ciutadania. Per aquest motiu, és un esdeveniment obert a tothom que compta amb la col·laboració d'entitats i institucions com la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner, l'Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

De fet, les JEP estan considerades l'activitat participativa de patrimoni cultural més important d'Europa, i aquest any no ens han deixat pas indiferents. Cada cop són més els municipis i espais de tota Catalunya que s'hi sumen, com és el cas de molts espais i equipaments adherits a la XATIC.

El Parc de la Sèquia, el Museu de Granollers, el Museu Molí Paperer de Capellades i el Museu de Terrassa, entre d'altres, són els espais que van preparar tot un seguit d'activitats gratuïtes, portes obertes, tallers, rutes guiades i, fins i tot, activitats virtuals, que ens ho han fet passar d'allò més bé!

Activitats on i offline han omplert les JEP d'aquest any, que han seguit amb èxit les mesures de prevenció i seguretat sanitària amb raó de la covid-19. És per això que ja esperem amb molta il·lusió les de l'any que ve, que esperem que siguin igual o millors que les que ja hem viscut.

Més info: http://patrimoni.gencat.cat/ca/jep2020

#LaCulturaÉsSegura