La XATIC i l’Associació de Micropobles de Catalunya col·laboraran per impulsar el turisme industrial a Catalunya

Compartir
Juliol 2022

La Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya (XATIC) i l’Associació de Micropobles de Catalunya (MdC) han establert un marc de col·laboració per al desenvolupament del turisme industrial dels municipis de MdC que vulguin formar part de la XATIC.

La XATIC gestionarà i executarà les actuacions necessàries per incorporar a l’associació els municipis de MdC que ho sol·licitin

Segons Mario Urrea, alcalde de Torrebesses i president de MdC “el treball en xarxa és imprescindible i la XATIC ens ofereix la possibilitat de donar-nos visibilitat davant de la societat”.

Així doncs, la XATIC gestionarà i executarà les actuacions necessàries per incorporar a l’associació els municipis de MdC que ho sol·licitin i promourà el turisme industrial patrimonial i d’empreses en actiu d’aquests territoris.

“La XATIC, com a xarxa de municipis i recursos associats, té experiència en difondre una oferta de qualitat, que és una alternativa real i consolidada en els principals pols turístics del país”, assegura Josep Forn, vicepresident de la Xarxa de Turisme Industrial de Catalunya.

Aquesta experiència és la que la XATIC posa a disposició de l'Associació de Micropobles de Catalunya (MdC), una entitat sense ànim de lucre, constituïda l’any 2008. Segons Forn, “creiem que les nostres propostes es poden complementar perfectament amb MdC i les farà, a la vegada, més atractives”.

Actualment, a Mdc hi ha 207 municipis associats, més de la meitat dels municipis de menys de 500 habitants de Catalunya.

MdC té com a principals objectius “donar veu als pobles catalans que tenen menys de 500 habitants, ser un lobby que defensi els seus interessos, ser influents en el marc legislatiu i reivindicar les mateixes oportunitats per a tots els ciutadans visquin on visquin”, explica Urrea.

Actualment, hi ha 207 municipis associats, més de la meitat dels municipis de menys de 500 habitants de Catalunya. Un fet important per a Mario Urrea perquè “el nombre d’habitants dels micropobles són 80.000 a tota Catalunya, cosa que representa un 1,2% de la població total, però gestionen el 35% de l’extensió de Catalunya”.