La Setmana de la Ciència celebra els seus 25 anys disseminant la ciència i la tecnologia

Compartir
20/11/2020

 Des del 14 al 29 de novembre se celebra a Catalunya la 25a Setmana de la Ciència (SC’20), organitzada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació (FCRI), amb el suport del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat (Secretaria d’Universitats i Recerca) i la col·laboració de Fundació “la Caixa”, Amgen, BBVA i BASF.

 

 

 

 

 

 

 

Enguany, el seu programa s’ha adaptat a la situació sanitària i en aquesta edició la major part de les jornades de portes obertes, exposicions, xerrades, jocs i tallers científics previstos es fan en suport virtual.

 

 

 

 

La situació excepcional viscuda amb motiu de la pandèmia de la COVID-19, fa que, com no podia ser d’una altra manera, la temàtica de l'SC'20 se centri en aquesta malaltia, la seva evolució global i l’estat de la recerca sobre el coronavirus SARS-CoV-2.

 

 

 

 

Però la 25a Setmana de la Ciència, dins d’un programa que ofereix  centenars d’activitats de disseminació científica arreu del nostre territori, també tindrà altres temes centrals de rellevància, com són, d’una banda, l’Any Internacional de la Sanitat Vegetal de la UNESCO, i de l’altra, el centenari del naixement de diferents persones que han estat referents als respectius camps de coneixement. Són el filòleg i lingüista Antoni Maria Badia i Margarit; el químic Enric Casassas i Simó; la química anglesa, Rosalind Franklin, clau en el descobriment de l’ADN; i l’escriptor i bioquímic Isaac Asimov. El meteoròleg, astrònom i sismòleg Eduard Fontserè i Riba s’afegeix als homenatjats per l’SC’20 pel 150è aniversari del seu naixement.

 

 

 

 

Des de la XATIC, molts del equipaments de la qual participen en aquest esdeveniment amb diverses i interessants activitats,  us volem convidar a gaudir de la ciència i la tecnologia!

 

 

 

 

Per més informació d’activitats i horaris consulteu la pàgina web www.setmanaciencia.cat