La nova web del Museu de les Mines de Cercs. Com preparar un viatge al cor de la terra!

Compartir
18/672021

Els Museus formen part de la vida i de la societat i com a tal s’han d’adaptar a les noves necessitats i a les noves formes de consumir cultura de la seva gent. Deixar de ser òrgans passius per passar a ser actius, generadors de propostes i de continguts.

Aquesta nova manera de veure els museus és una de les raons que ha portat al Museu  de les Mines de Cercs a actualitzar i millorar la seva pàgina web i incorporar una visita virtual al museu i a la colònia minera de Sant Corneli.

La nova web, que vol ampliar l’experiència de visita al museu i oferir contingut atractiu i de valor, és responsiva, ràpida, intuïtiva, atractiva i ben organitzada.

Els usuaris trobaran ràpidament tot l’imprescindible per planificar la seva visita i un espai per aprofundir, encara més, en la història de les mines i de la colònia de Sant Corneli.

Així mateix, també podran accedir a les audioguies i obtenir tota la informació necessària per gaudir de l’experiència així com de l’oferta de visites guiades i tallers disponibles en cada moment.

Per la seva banda, els centres educatius trobaran un espai on obtenir diversos materials didàctics per treballar abans i després de la visita, informació sobre els continguts de l’exposició permanent i la història de la mineria a la Colònia Sant Corneli.

A més, la nova web també ofereix una interessant visita virtual per les instal·lacions que s'ha dut a terme amb fotografies equirectangulars realitzades amb dron per poder mostrar tota la colònia i ubicar alguns dels espais d'interès, i amb una càmera especialitzada que realitza imatges en 360° i on es mostren totes les visions des de peu pla.

Aquest recorregut virtual facilita diversos recursos perquè el visitant pugui realitzar el recorregut correctament i tingui informació de primera mà per a conèixer i interpretar el que està veient, a través d'àudios, textos, imatges, i vídeos: imatges antigues de la colònia, entrevistes a antics miners i veïns així com material documental contemporani, com el procés de restauració  de la icònica excavadora BUCYRUS que es troba a la plaça de Sant Romà.

Ara podeu planificar la vostra visita i  conèixer millor tot el que us ofereix el Museu de les Mines de Cercs a: www.mmcercs.cat