La divulgació digital del món de l’aigua

Compartir
10 de juliol

 Les activitats virtuals dels museus, per compartir amb la família i els amics des de casa, han esdevingut una nova i divertida manera d’acostar-se i descobrir la cultura i la ciència.

 

 

Un dels museus més actius en aquesta nova vessant digital, que ha vingut per quedar-se, està sent el Museu de les Aigües, un espai per divulgar el coneixement al voltant de l’aigua i el seu essencial paper en la història de la humanitat.

 

 

 

 

Ara, el Museu de les Aigües, amb la col·laboració de reconeguts experts i divulgadors científics,ens proposa una bateria de divertits i interessants vídeos de jocs i experiments vinculats a l'aigua que  fomenten la col·laboració i la imaginació.

 

 

 

 

La ciència de l’aigua

 

 

 

 

De la mà del divulgador científic Dani Jiménez, la col·lecció de set vídeos “La Ciència de l'Aigua” , ens proposa conèixer en família aquesta substància tan especial que és l’aigua. I com? Plantejant-nos reptes i experiments que podem realitzar a casa amb materials ben comuns. Imaginem perquè suren els vaixells i comprovem-ho, creem un arc de Sant Martí aprofitant la capacitat dissolvent de l’aigua o sapiguem perquè la neu és blanca tot que l’aigua sigui transparent. Uns experiments que desperten el nostre esperít científic i promouen l’experimentació

 

 

 

 

Els jocs de l’aigua

 

 

 

 

Per la seva part, l’especialista en jocs, Oriol Ripoll, ens proposa utilitzar l’aigua per jugar i refrescar-nos. Jocs senzills en què l’aigua és la protagonista, que sempre es poden versionar i desenvolupar individualment o en equip, cooperativa o competitivament. Quin joc pot inspirar observar com l’aigua transporta i mou sediments riu avall ? Quins jocs coneixem amb pedres i aigua? Conegueu aquestes propostes de jocs amb aigua, reutilitzada o reaprofitable i en poca quantitat, i divertiu-vos!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aquest estiu, refresquem-nos des de  casa amb jocs, reptes i experiments en els que l’aigua és la gran protagonista!

 

 

 

 

Els podeu trobar aquí: https://www.youtube.com/channel/UC1aynnLWIjXooZeLRRpNTcg