La Captura. Dels paisatges d'en Vayreda a l'últim quadre d'Olot

Compartir
19 d'octubre del 2020

 

 

 

Aquesta és l’exposició que acollirà el Museu del Suro de Palafrugell els pròxims mesos. Es tracta d'una exposició itinerant, anteriorment instal·lada al Centre Cultural de Terrassa, i formada per obres de la col·lecció privada de Jordi Planas, una cosmovisió de l'art pictòric olotí d'entre segles. 

 

 

 

 

L’exposició tracta sobre el fenomen pictòric que es va viure a Olot durant el segle XX. El retorn a Olot de Joaquim Vayreda del seu primer viatge a París l’any 1871 i el nou estil paisatgístic, molt diferent de l’habitual pintura històrica i costumista, va fer que darrere d’ell arribessin molts altres pintors: l’anomenada Escola d’Olot. 

 

 

 

 

L’intent de molts pintors de capturar el paisatge d’Olot i els seus voltants ha donat fruit a aquesta exposició, formada per una trentena d’obres totalment inèdites d’artistes com Enric Galwey, Ignasi Mallol, Pere Gussinyé i, per descomptat, Joaquim Vayreda, entre d’altres. 

 

 

 

 

La programació a la sala d’exposicions temporals del Museu del Suro inclou diverses visites guiades, així com activitats per a centres educatius i tallers familiars. 

 

 

 

 

Per a més info www.museudelsuro.cat