Fira Modernista de Terrassa. Reviure una ciutat de més de 100 anys!

Compartir
4/5/2021

 La Fira Modernista de Terrassa,  organitzada per l'Ajuntament de Terrassa, és un dels grans esdeveniments populars del nostre país que cada segon cap de setmana de maig ofereix un programa ple d’espectacles, exposicions, recreacions històriques, visites guiades a edificis singulars i desenes més d’activitats culturals o gastronòmiques.

Si teniu la  sort de poder visitar aquesta gran festa del Modernisme català i europeu podreu gaudir d’un sorprenent viatge al passat i endinsar-vos en tot l’esplendor modernista de Terrassa de finals de segle XIX i principis del XX.

La Fira Modernista us ofereix l’experiència única de reviure una ciutat de fa més de cent anys amb personatges singulars, artesans tradicionals i, sobretot, l’oportunitat de compartir tot el caliu de la gent que protagonitza la Fira al carrer amb els seus magnífics i acolorits vestits d’època.

En l’edició d’enguany, que tindrà com a temàtica principal el món de l’esport modern, els seus orígens i les noves disciplines que començaven a aparèixer a finals del segle XIX i principis del segle XX, la situació pandèmica no permet dur a terme grans esdeveniments de tipus massius. És per això que us hem seleccionat tres interessants activitats que ens proposa el Museu de Terrassa per descobrir el patrimoni local :

Jornades de portes obertes a la Casa Alegre de Sagrera

Construïda a inicis del segle XIX i reformada a l’any 1911, la Casa Alegre de Sagrera és un model d'habitatge burgès industrial terrassenc d'època modernista.

Enguany només es podrà accedir al menjador de les gran ocasions on podreu admirar, entre d'altres, unes pintures d'Alexandre de Riquer.

La resta de casa restarà tancada al públic a causa d'unes obres de rehabilitació

Dissabte 8 i diumenge 9 de maig, d'11 a 14 h i de 17 a 20 h

Aforament limitat. Grups reduïts.

Entrada i sortida per la porta dels jardins (carrer Cardaire, 21).

Jornades de portes obertes al Castell Cartoixa de Vallparadís

Si us apropeu al parc de Vallparadís descobrireu aquest edifici original del segle XII, convertit en cartoixa els segles XIV-XV.

Hi trobareu l'exposició permanent del Museu de Terrassa i també hi podreu contemplar l'exposició temporal "Després de la mort. La col·lecció del Museu de Terrassa"

Dissabte 8 de maig, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge 9 de maig, d'11 a 14 h

Jornades de portes obertes a la Seu d'Ègara

Aquest conjunt monumental constitueix un element excepcional del patrimoni històric i artístic català.

Veniu a visitar les esglésies de Sant Pere, Sant Miquel i Santa Maria i el seu patrimoni arqueològic i artístic que contenen i que abasten un període ininterromput des d'època ibèrica fins a l'actualitat.

Dissabte 8 de maig, de 10 a 13.30 h i de 16 a 19 h i diumenge 9 de maig, d'11 a 14 h

Més informació a: https://firamodernista.cat/