Fàbrica-Museu d’anxoves SOLÉS. 133 anys fent anxoves a l’Escala

Compartir
24/5/2021

 La Fàbrica d’anxoves SOLÉS es troba a L’Escala i disposa de les instal·lacions més antigues de totes les fàbriques de salaó de la població, això si, adaptades a les necessitats del segle XXI.

Des de la seva fundació el 1888, cinc generacions de la família Solé s’han dedicat a la salaó de peix blau, preservant fins a dia d’avui els secrets i la tradició d’una acurada elaboració artesanal.

Una llarga història de 133 anys mantenint la tradició i, sobretot, un  gran respecte pel mar que els porta a utilitzar tècniques de pesca que no danyin el fons oceànic.

Els mestres Anxovers de Solés continuen elaborant les conserves d’anxoves en un procés artesanal sense presses, amb la mateixa paciència dels seus avantpassats

Recentment, en motiu del 130è aniversari de la seva fundació, dins la fàbrica es va inaugurar un museu que permet al visitant conèixer la història de l’empresa i els processos d’elaboració d’una manera interactiva i per a tots els públics, mostrant totes les etapes de les diferents elaboracions gastronòmiques que l’empresa ofereix.

El preu de la visita al museu inclou un tastet dels productes SOLÉS a la nova terrassa “SOLÉS chill-out“ a l’exterior de la fàbrica.

A la terrassa també s’ofereix un servei de degustació de tapes SOLÉS, acompanyades de vi, vermut o cava

Al mateix recinte, que disposa d’aparcament gratuït, hi trobareu també una botiga dels seus productes.

La fàbrica-museu està oberta a visites individuals sense reserva, així com també visites en grup prèvia reserva al telèfon 972 77 03 57 o a l’email soles@anxoves.com.

Més informació: www.anxoves-soles.com