Explora la història minera del Priorat al Museu de les Mines de Bellmunt

Compartir
Gener 2024

El Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat és una oportunitat fascinant per descobrir la història minera que ha donat forma a aquesta regió al llarg dels segles.

La Mina Eugènia, situada a escassos 400 metres del poble de Bellmunt del Priorat, destaca com la més rellevant entre les mines de la regió, gràcies a les seves dimensions i rendiment extractiu. Utilitzant un sistema d'explotació de galeries unides per pous verticals, la Mina Eugènia compta amb un total de 20 plantes o nivells subterranis que aconsegueixen arribar fins als 620 metres de profunditat.

A l'entrada de la mina es pot veure un conjunt industrial miner-metal·lúrgic, construït entre finals del segle XIX i principis del XX, com a complement a l'activitat minera. Aquest complex processava, in situ, el mineral extret, la galena, transformant-lo en plom en forma de lingots. Des del castellet d'extracció fins a la sala de màquines, el safareig, els tallers, magatzems, fosa i les xemeneies per a la conducció dels fums, el conjunt industrial explica la història d'una època passada.

La visita al Museu de les Mines de Bellmunt del Priorat es converteix, d'aquesta manera, en una gran experiència. A més, aquest fascinant recorregut es complementa amb un passeig pels boscos i camps de vinyes i oliveres que envolten aquest paisatge únic.