El paper, meravellosa invenció

Compartir
Dimecres 2 de desembre

El passat mes d'octubre,  es va celebrar virtualment a través de FILMIN la II Mostra Internacional d’Audiovisuals d’Artesania, una selecció de 10 documentals i 1 videoclip  nacionals i internacionals, 8 d’ells inèdits, amb l’artesania com a principal protagonista. La Mostra va estar Comissariada per Artesania Catalunya i el gestor cultural especialitzat en l’àmbit artesanal i audiovisual, David Hierro.

 

 

 

 

 

 

 

El Museu Moli Paperer de Capellades va participar-hi amb l’estrena del documental El paper, meravellosa invenció.

 

 

 

 

En aquest interessant vídeo, alguns clients del Molí com el germà Jordi Puigdevall, monjo de l'Abadia de Montserrat, Jordi Roca del Celler de Can Roca, el dissenyador Xavier Roca, la xef Carme Ruscalleda, l'escultor Jaume Plensa o l’artista Jo Milne, comparteixen les seves reflexions al voltant de quin paper té en l’actualitat l'artesania del paper fet a mà. Té sentit mantenir-la amb els mateixos processos de fa tres cents anys? Es pot buscar la innovació en l'artesania? Quina és la seva aportació al món de l'art i del disseny?

 

 

 

 

El documental, realitzat per Lluís Jené i produït amb el suport del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya (CCAM) és una de les moltes accions promogudes pel Museu Molí Paperer de Capellades que, des de la seva inauguració l'any 1961, ha tingut com un dels seus principals objectius preservar l'artesania del paper fet a mà.

 

 

 

 

Podeu gaudir del documental aquí: https://bit.ly/3qpNN9t