El Museu del Ciment ja està preparat per la tardor! I tu?

Compartir
3 de setembre del 2020

 Has vist ja tot el que el Museu del Ciment de Castellar de n’Hug té preparat per aquesta tardor? L’antiga fàbrica de ciment Asland, ubicada al paratge del Clot del Moro, va funcionar del 1904 al 1975 i les restes d’avui, encara visitables, van ser declarades Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 2005.

 

 

La visita al Museu permet entendre a fons aquest monument. Aquest any, entre les novetats previstes, es troba l’obertura del nou espai de la galeria de la vagoneta. La particularitat d’aquest espai és que la galeria es va utilitzar només els primers anys de funcionament de la fàbrica, així que els treballadors de les últimes dècades en desconeixien l’existència.

 

 

 

 

Es va descobrir durant les obres de la fàbrica a Museu, i s’ha restaurat recentment per fer-lo accessible al públic. Així es recupera el recorregut circular de la fàbrica.

 

 

 

 

I això no és tot, perquè si vols endur-te l’experiència completa de la visita, pots contractar el paquet combinat, que inclou el Tren del Ciment, que passa per la línia que històricament unia l’antiga fàbrica de ciment Asland amb Guardiola de Berguedà, els Jardins Artigas, dissenyats a principis del segle XX per Antoni Gaudí, i el Museu del Ciment.

 

 

 

 

A més, el Museu proposa La recerca del Cofre d’Asland per al públic familiar, un nou joc de descoberta de la mà dels follets de la fàbrica que de ben segur que et sorprendrà!