El Centre d’Interpretació de l’Energia Nuclear, una finestra oberta al món de l’energia

Compartir
02 de març del 2020

 Saps que un quilovat-hora és l’energia equivalent a la que necessites per elevar 100 tones fins a 3,6 metres d’alçada? Què diries que tenen en comú un ordinador i un microones? Saps quanta energia es pot obtenir d’un kilogram d’urani? Aquestes preguntes i moltes més són les que es resolen al Centre d’Informació de l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), una finestra oberta al món de l’energia.

 

 

Aquest Centre, ubicat a la Central Nuclear d’Ascó, està concebut amb el doble objectiu d’apropar la població a un major coneixement sobre l’energia nuclear i, alhora, de completar l’oferta d’atractius turístics de la comarca de la Ribera d’Ebre. 

 

 

 

 

El Centre d’Informació és un museu interactiu, un espai lúdic i didàctic on apropar-te o aprofundir en el coneixement de les ones electromagnètiques i les radiacions ionitzants, descobrir perquè tenim aparells que funcionen sense fils i què són els rajos X.

 

 

 

 

Aquest espai està pensat per fer de la ciència i la tecnologia quelcom proper i quotidià per a tothom. Les visites al centre es programen de manera concertada, de dilluns a divendres, i excepcionalment alguns dissabtes. L’any 2019 va atendre a més de 2.000 persones i aquest any espera atendre a moltes més.

 

 

 

 

Si sou un grup amb ganes d’aprendre sobre aquest món, concerteu visita i veniu a descobrir aquest espai!      

 

 

 

 

Més info aquí.