El Centre d'Interpretació de l'Arròs. Una visita didàctica i emocional

Compartir
10/2/2020

 El Centre d’Interpretació de l’Arròs a Camarles neix l’any 2016 com a centre divulgatiu de la història del conreu de l’arròs al Delta.

 

 

 

 

 

 

 

Situat als afores del poble en un complex d’edificis denominat “La Torra” i ocupant l’espai de l’antic molí de la Cooperativa Arrossera del poble, el Centre dona a conèixer al visitant l’univers de l’arròs des de la sembra fins que arriba al plat amb una explicació de l’evolució dels mètodes de conreu al llarg d’un segle i mig.

 

 

 

 

La visita al Centre d’interpretació permet a la gent del territori un retrobament emocional amb les seves arrels i ofereix a tots els visitants conèixer la fantàstica història d’esforç i treball del conreu de l’arròs des d’una perspectiva divulgativa i tècnica.

 

 

 

 

A partir de suports textuals, iconogràfics, fotografies i vídeos, aquest singular espai expositiu ofereix un recorregut històric, des dels inicis del cultiu a la mecanització, tot relacionant diferents aspectes com la importància del paisatge, amb la fesomia canviant del Delta al llarg de tot l’any segons l’estació o el  paper de motor econòmic que el cultiu de l’arròs ha tingut per aquestes comarques.

 

 

 

 

Els seus diferents espais temàtics, que encara guarden les antigues màquines de fusta i altres interessants aparells històrics, també donen a conèixer tots els productes i subproductes que s’obtenen a partir de l’arròs amb closca i ens recorden feines ja desaparegudes com les dels matxeros o els camàlics.

 

 

 

 

Finalment, a més de l’espai de botiga, el centre ofereix també demostracions del procés d’elaboració i una amplia proposta gastronòmica de degustació

 

 

 

 

La Torra, Centre d’Interpretació de l’Arròs, és una experiència imprescindible per conèixer, i comprendre, tot allò que envolta un dels nostres productes d’alimentació més populars i la història de la gent van fer possible el Delta que ara gaudim.

 

 

 

 

 Ara podeu preparar la vostra visita amb un primer tast d’aquest vídeo